Afbeelding

ACKC pakt nipt een punt

Sportt 230 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft ternauwernood een punt overgehouden aan het duel met HKC.

Normaal gesproken hoeven de Almkerkers geen schrik te hebben van de Utrechtse tegenstander, maar dat bleek zaterdag in het uitduel anders. In de beginfase van de wedstrijd bouwde ACKC dan ook al snel een voorsprong op en leek het een makkelijk avondje te gaan worden in Utrecht. Toch verliep de wedstrijd niet zoals gewenst. HKC vocht zich terug en ACKC verzuimde de eerste helft de kansen te benutten.

De directe tegenstander van Jelle van de Water was goed op schot en had er binnen vijf minuten drie in liggen. Na een redelijke eerste helft kon worden gerust bij een 7-9 stand. De tweede helft ging in eerste instantie gelijk op, maar na tien minuten was de stand in evenwicht bij 11-11. De scheidsrechter had het ook lastig, ging erg autoritair te werk en zag vele overtredingen gewoon niet, wat beslist invloed had in het verdere verloop. De spanning nam richting het einde alleen maar toe. Telkens als ACKC weer een punt voorsprong had genomen kwam de thuisploeg weer langszij.

Met nog een minuut of acht te gaan had de thuisploeg voor het eerst een voorsprong genomen (14-13). ACKC miste weer kans op kans, maar kwam via Sabine Meerman uiteindelijk weer langszij. De voorlaatste minuut kreeg diezelfde Sabine Meerman een stip tegen en werd het 15-14. Alles werd uit de kast gehaald om met nog een punt naar huis te kunnen gaan.

Tien seconden voor tijd bracht aanvoerder Natasja Kuipers met een loepzuiver schot de ploegen weer op 15-15 met een goed afstandsschot. De scheidsrechter maakte snel daarna een einde aan de wedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 15 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 17 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden