Afbeelding

Jongerendebat in Woudrichem

Algemeen 321 keer gelezen

WOUDRICHEM • Bibliotheek CultuurPuntAltena houdt woensdag 14 november vanaf 19:30 uur 'Debattle!' in de Werf in Woudrichem. Het debat tussen jongeren en lijsttrekkers van Altena op weg naar de verkiezingen.

Het debat wordt geleid door Kevin van Oort, wethouder van gemeente Geertruidenberg. Jongeren van onder andere het Altena College en het Willem van Oranjecollege stellen kritische vragen over het verkiezingsprogramma van de verschillende lokale politieke partijen. Het debat is ook live te volgen via de Facebookpagina van Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Tijdens deze avond zullen de deelnemende lijsttrekkers zich kort voorstellen om vervolgens kritische vragen van jongeren, over stellingen uit de kieswijzer, te beantwoorden. Ook presenteren jongeren hun gemiste stellingen: wat vonden ze niet in de kieswijzer en vinden zij wél belangrijk? Onder leiding van de debatleider reageren de lijsttrekkers op de gemiste stellingen. Er zal door middel van een online poll via social media ter plekke door het publiek en thuisblijvers gestemd kunnen worden: welke door de jongeren geformuleerde stelling vindt het publiek het belangrijkst? De stelling met de meeste stemmen zal worden beloond met eeuwige roem en een trofee.

Doel van het debat is om jeugd van binnenuit kennis te laten maken met en te betrekken bij de lokale politiek. Maar ook om het voor de jeugd inzichtelijk te maken hoe verkiezingen voor de gemeenteraad in zijn werk gaan. Belangrijk deze avond is echter ook dat de lokale politiek inzicht krijgt in wat jongeren belangrijk vinden.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 18 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 21 uur geleden
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden