Afbeelding

Viertal vormt Samenwerkend ALTENA

Algemeen 336 keer gelezen

REGIO • Stichting B2B-platform Ondernemend Altena en Bedrijven Kring Altena (BKA) gingen onlangs met elkaar de zoektocht aan naar een regiobrede samenwerking met Altena 2019 in het vooruitzicht.

Het spontane collectief kende twee pijlers: enthousiasme en eenvoud. Geen ingewikkelde constructies, maar enkel samenwerken waar zinvol. Niet omdat het moet, maar omdat de meerwaarde gezien wordt, samenwerken positief is en rendement oplevert. Bij het idee haakten inmiddels vier partijen aan. Samenwerkend ALTENA is zo de optelsom van B2B-platform Ondernemend Altena, Bedrijven Kring Altena (BKA), Altena Kennispoort en Werkendam Maritime Industries (WMI).

Binnen het Land van Heusden en Altena zijn diverse platforms van en voor ondernemers die regionaal werken, waar ieder sterk is op eigen terrein. De vier genoemde verbanden sloegen de handen ineen, waardoor een breed regionaal netwerkplatform is ontstaan dat een substantiële groep lokaal, regionaal en internationaal werkende ondernemers omvat. Genoemde partijen brengen binnen het nieuwe samenwerkingsverband hun competenties in met een eenvoudige taak: vooral (blijven) doen waar je goed in bent. Met dit verschil: de eigen specialiteit wordt ook ingezet voor het collectief, namelijk Samenwerkend ALTENA.

De vier partijen worden gekoppeld door een periodiek overleg met de vier voorzitters annex afgevaardigden. Vanuit dat ontmoetingsmoment communiceert ieder met de eigen achterban en eigen netwerk op momenten wanneer dat gewenst is. Het platform van vier is tevens het aanspreekpunt voor de overheid en anderen.

Arbeidsmigranten
Ondernemend Altena, BKA, Altena Kennispoort en WMI begonnen hun samenwerking met het uitzetten van een ondernemersenquête rond arbeidsmigratie in de regio. Het tweede actiepunt is het Ondernemershuis voor Altena. Ook bij dit onderwerp werd inmiddels aangehaakt. Voortgang en resultaten van beide punten worden overigens binnenkort gedeeld.

http://www.ondernemendaltena.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Twintig weken wandelen in eigen buurt onder professionele begeleiding: het kan in Altena Nieuws 19 apr, 11:52
• Pontje Steur.
24e vaarseizoen van Pontje Steur gaat van start op Koningsdag Nieuws 19 apr, 11:49
Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 19 apr, 11:43

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden