Afbeelding

Giessens parkje gebaseerd op historie

Algemeen 552 keer gelezen

GIESSEN • Buurtbewoners hebben woensdag samen met wethouder Paula Jorritsma het parkje bij De Looveling (Hogelandstraat/Burgstraat) in Giessen officieel in gebruik genomen.

Het ontwerp van het parkje, waarvoor omwonenden en gemeente samen rond de tekentafel zaten, is gebaseerd op de bijzondere archeologische vondst die gedaan is voor de start van de bouw van De Looveling.

De regioarcheologen legden er samen met Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena delen bloot van een dertiende-eeuwse waterburcht. Er is gekozen voor een natuurlijke uitstraling van het parkje, waarbij vormen in het parkje verwijzen naar de waterburcht.

Het parkje heet sinds 1972 het J.N. Scholtenhof. De naam wordt in ere hersteld en zichtbaar op een informatiebord dat na de zomer bij het parkje komt te staan.

Ter gelegenheid van de ingebruikname van het parkje heeft de gemeente Woudrichem een boekje uitgegeven met een boeiende toelichting op de archeologische vondst. Het boekje is geschreven door dr. Hans Koopmanschap (programmabureau RWB) en geïllustreerd door Alies Broekhuizen. 

Het boekje werd woensdag door de wethouder uitgereikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden