Afbeelding

Voltena kan goede lijn niet doortrekken

Sport 295 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De volleybaldames van Voltena hebben de goede competitiestart zaterdag geen vervolg kunnen geven tegen Ledûb.

Het duel eindige uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor Ledûb.

Nadat het fluitsignaal voor de eerste set drie kwartier later had geklonken dan gepland, startten de meiden van Voltena nog wel vlot. De taken werden uitgevoerd, serverend werd er gescoord, de ballen werden van de grond af gehouden en de meiden van Ledûb konden hier geen antwoord op geven. Met een resultaat van 16-25 wordt er van kant gewisseld voor de tweede set.

Kleine achterstand
Deze set wordt gestart met een kleine achterstand. Wetende dat de meiden van Voltena dit recht kunnen trekken, wordt het geloof in elkaar gehouden. Met een 13-13 op het telbord is er geen reden tot paniek en een kleine inhaalslag maakt het 13-17. Aan de hoofden van de Nieuwendijkse meiden was het echter zichtbaar dat de spanning hoog was.

De foutenlast steeg en het vertrouwen in eigen kunnen daalde. Ledûb rook deze spanning en maakte hier gebruik van, waardoor zij hun achterstand rechttrokken. Twee setpoints gingen verloren aan de kant van Voltena en met een gelijke stand van 24-24 trok Ledûb aan het langste eind.

De daaropvolgende sets verlopen niet naar wens. Er wordt met een voorsprong gestart, maar dit is moeilijk vast te houden. De meiden van Voltena staan niet meer tegen Ledûb maar tegen zichzelf te spelen.

Hoofden vol
De hoofden zitten vol, waardoor taken in het veld niet volbracht kunnen worden. Daarnaast gooide Ledûb de servicedruk omhoog, waar de passing lastig controle over kreeg. Richting de finish wordt het in beide sets nog spannend, maar het lukt Voltena niet om als eerste de finishlijn te bereiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden