Voltena wint eerste duel in eerste divisie

Sportt 280 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena hebben zaterdag de eerste wedstrijd in de eerste divisie B Vocasa met 3-1 aan de kant gezet.

Al in de eerste set laten de jonkies van Voltena zich niet gek maken. Aan beide kanten wordt er voor elke bal gevochten, waardoor de stand gelijk oploopt. Maar met een stand van 25-22 wordt de eerste set aan de kant van Voltena gegeven.

Met een aanzienlijke voorsprong nemen de Nieuwendijkse meiden ook de leiding in de tweede set. Wanneer er dan ook een serviceserie van zes ballen achter elkaar volgt, wordt het de tegenstander allemaal even te veel. Met een stand van 25-16 staat het 2-0 in De Iris.

De derde set starten de dames van Voltena stroef. Het scorebord tikte de 2-9 aan in het voordeel van de bezoekers. De meiden komen niet tot spelen toe. Een mooie pass wordt niet afgemaakt en de servicedruk aan de overkant wordt lastiger. Met een stand van 16-25 wordt de set aan Vocasa toegekend.

Vergeten
Een set later, leek de derde set echter alweer vergeten. Voltena speelde vrijuit, begon de servicedruk op te bouwen en ballen werden weer gescoord. Met een stand van 17-6 voor Voltena leek de vierde set dan ook voorspoedig gespeeld. Echter lieten de meiden van Vocasa zich niet kennen en die brachten de stand naar 24-16. Vijf pogingen waren er voor Voltena nodig om de laatste set naar zich toe te trekken.

Dit weekend staat de uitwedstrijd tegen Ledub op de agenda.