Afbeelding

Nieuwendijkers winnen in Etten-Leur

Sport 505 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Nieuwendijkers Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg hebben dit weekend in Etten-Leur de Markthuys Historic Rally 2017 gewonnen.

Bijna tien jaar stond de Talbot Lotus te wachten in de showroom bij Biesheuvel Autosport in Nieuwendijk. De wagen is intussen historisch geworden, maar afgelopen weekend werd de Talbot Sumbeam Lotus weer onder het stof vandaan gehaald, klaargemaakt en ingezet tijdens de Markthuys Historic Rally 2017.

Achter het stuur zijn vertrouwde baas Antoine Biesheuvel, genavigeerd door Saskia Bleijenberg.

Zaterdagavond gingen de eerste vier proeven rondom Etten Leur van start. De eerste twee klassementsproeven moest het duo er echt nog inkomen. Vanaf KP 3 voelde het weer vertrouwd en werd het tempo rap opgevoerd. Na een servicestop werden de overige vier proeven verreden. KP 5 werd er een derde algemene tijd neergezet. KP 6 werd geneutraliseerd.

Billen knijpen
En op KP 7 was het billen knijpen op een lang recht stuk, want de stuurstang van de Talbot leek kapot te zijn en de auto ging even alle kanten op. Antoine wist het tot het serviceterrein te halen, waar de jongens van Vitron de auto hersteld hebben. De auto werd in het wachtpark gezet, met op dat moment een eerste algemene plek.

Zondag werden de overige acht proeven verreden. De eerste werd gestart op de nieuwe KP in België. Het begon met het haperen van de intercom en werd vervolgd door een lekke band aan het begin van de KP. Er werd besloten de auto naar de finish te rijden op een rustig tempo, maar hierdoor ging er veel tijd verloren. KP 10 weer een eerste tijd. En door het stressen kwam daar KP 11, City Centre Etten-Leur, waar Antoine het echt rally rijden vond en hard en genietend en wel de Talbot over het industrieterrein heen jaagde.

Rustig aan
De laatste vier proeven besloot het duo het rustig aan te doen. De schokdemper raakte los en met behulp van tiewraps werd deze weer vastgezet. Maar al met al, wisten Antoine en Saskia het oude beestje over de finish heen te rijden en werd deze rally afgesloten met een eerste algemene plek.

Anton Moree en Marco Schillemans eindigden als derde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden