Afbeelding

Oefening en Uitspanning gaat muziek maken in Vietnam

Algemeen 794 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Het A-orkest van Brassband Oefening en Uitspanning gaat een unieke concerttour maken. Van 24 februari tot 4 maart gaat het Wijk en Aalburgs muziekgezelschap musiceren in Vietnam.

Op uitnodiging van Netherlands Vietnam Friendship and Cooperation Association in Haiphong verzorgt Oefening en Uitspanning enkele concerten en workshops.

De basis van de concerttour werd maanden geleden gelegd door Jan van den Broek, trombonist bij de brassband. Dat gebeurde tijdens een etentje met een zakenpartner in Haiphong.

"Jan vertelde dat het een droom van hem was om met de brassband een buitenlandse reis te maken", vertelt Mariska van Vliet, die de pr voor Oefening en Uitspanning doet. "En zo kwam van het een het ander."

Galaconcert
Voor dirigent Anno Appelo en het orkest wordt het een drukke week in Vietnam. In het Opera House van Hâi Phòng wordt een galaconcert verzorgd en in dezelfde stad wordt ook een buitenconcert gehouden. Ook op de internationale school wordt een concert gegeven en tevens vinden daar workshops plaats. In de hoofdstad Hanoi wordt een masterclass georganiseerd op het conservatorium.

"Het begrip brassband is er geheel onbekend en daar zullen we ook optreden in de schitterende concerthal van hetzelfde conservatorium. Zo promoten we brassbandmuziek", zegt Mariska van Vliet. "We gaan daar ook proberen contacten met Nederlanders en Nederlandse bedrijven te leggen." Tijd om even te ontspannen is er ook. Van Vliet: "In dat kader gaan we een bezoek brengen aan de beroemde Ha Long Bay, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat."

Welkom thuis
Op donderdag 16 februari verzorgt Oefening en Uitspanning een zogenaamd uitzwaaiconcert in 't Uivernest in Hank. "Dat concert is alleen toegankelijk voor familieleden, sponsoren en pers", merkt Van Vliet op. Op zaterdag 1 april verzorgt de brassband vervolgens nog een 'welkom thuis' concert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden