Korfballers ACKC sluiten jaar positief af

Sport 118 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft op de laatste speeldag van 2016 een verdiende overwinning op Korbatjo bijgeschreven.

In sporthal De Jager in Giessen stond uiteindelijk 18-11 op het scorebord. Al na twintig seconden kon Natasja Kuipers met haar eerste schot ACKC op voorsprong zetten. Korbatjo antwoordde echter snel en de strijd ging in het vervolg van de eerste helft dan ook gelijk op.

Moeizaam
Het scoren ging bij beide teams moeizaam, halverwege was het nog maar 4-4. Nadat Jelle van de Water 5-4 had gemaakt, kreeg hij na enkele minuten via een stip de kans om de voorsprong te vergroten. Hij verzaakte, maar al snel maakte hij zijn fout goed. Er werd weer een stip toegekend en Van de Water scoorde zijn derde: 6-4. Bij een magere 6-5 stand werden de kleedkamers opgezocht en daar werden de puntjes nog eens op de i gezet.

De peptalk in de kleedkamer leidde al heel snel tot resultaat. Was het in vorige wedstrijden vaak het probleem om direct na rust er weer te staan, nu was het totaal anders. ACKC liep binnen een tijdsbestek van tien minuten uit naar 11-5.

Visitekaartje
Eerst was het Frank Bakker die weer eens z'n visitekaartje afgaf met een loepzuiver schot, Jelle van de Water kon niet achterblijven en schoot ook van afstand twee maal raak. Intussen had hij wel weer een stip gemist, die wel een halve meter over de korf ging. Ook Marlies Kant en voor de tweede maal Bakker brachten de genoemde stand op het scorebord. Korbatjo kon in deze fase van de wedstrijd weinig uithalen en zag vele schotpogingen in de kiem gesmoord.

De wedstrijd werd wel wat grimmiger de scheidsrechter zag zich genoodzaakt om tijden een stevig duel onder de korf een gele kaart aan één van de Korbatjo-verdedigers uit te delen. ACKC kon de voorsprong nog steeds uitbreiden.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan was de stand opgelopen naar 13-6. Vooral de ACKC-dames lieten in dat laatste kwart hun scorend vermogen zien: Ingrid Dekkers met een afstandsschot en Marlies Kant van afstand en een vrije bal. Uiteindelijk maakte Janneke Peek via een strafworp de laatste voor ACKC en kon een prachtige 18-11 overwinning worden bijgeschreven.