Afbeelding

Progressief Altena vraagt om atletiekbaan bij Sleeuwijk

Algemeen 708 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Atletiekvereniging Altena Road Runners snakt al jaren naar een eigen onderkomen. Progressief Altena wil zich daar ook hard voor maken.

De fractie probeerde tijdens de algemene beschouwingen in de gemeente Aalburg voor de atletiekvereniging een lans te breken door het college op te dragen in overleg met Werkendam en Woudrichem te treden om tot een eensluidend raadsvoorstel te komen met als doel op korte termijn onderzoek te doen naar de beoogde locatie nabij het Altena College in Sleeuwijk. 

Het voorstel kreeg echter geen voet aan de grond. "We moeten de visiegroepen nu niet in de wielen rijden", reageerde burgemeester Naterop, omdat het al tot een icoonproject is verheven.

"Over een maand komt er ook meer helderheid over", vulde wethouder Pim Bouman aan.

In gesprek
Al voor de begrotingsraad in Aalburg, afgelopen week, liet de fractie van Progressief Altena weten in gesprek te zijn met de atletiekvereniging. "De colleges van Aalburg, Werkendam en Woudrichem deden de toezegging dat er eind 2016 een voorstel zou liggen voor realisatie van een atletiekbaan en een hockeyveld. Dit was voor het bestuur en de drie fracties van Progressief Altena aanleiding om in gesprek te gaan met Cor van den Heuvel en Joke Oosters van atletiekvereniging de Altena Road Runners."

Dit duo ziet wel brood in het idee om voor hun 300 leden een baan te realiseren nabij het Altena College. Er kan dan niet alleen gelopen worden, maar er ontstaan ook mogelijkheden voor discuswerpen, kogelstoten, hoogspringen, speerwerpen en verspringen. Progressief Altena omarmt het idee. Niet alleen omdat de bijna 30-jarige atletiekvereniging, na heel lang aandringen, eindelijk een grote uitbreidings- en verbeteringsslag kan maken, maar ook omdat de situering naast het Altena College een meervoudige benutting mogelijk maakt.

"Het is perfect," reageren de fractievoorzitters Kees de Waal, IJm Baks en Corine Verweij. "De bereikbaarheid is goed, er kan veilig gesport worden en onder andere door het medegebruik van de school zal de interesse van de jeugd toenemen. Een combinatie met hockeyvelden is mooi, maar zou niet moeten leiden tot vertraging voor de atletiek. De Altena Road Runners hebben hun bestaansrecht bewezen." 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 22 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws gisteren
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden