Afbeelding

Renzo van Emmerik eindigt als zesde

Sport 80 keer gelezen

MEEUWEN • Renzo van Emmerik uit Meeuwen heeft zaterdag bij de dubbele races tijdens het laatste OW Cup evenement van het seizoen 2016 op het TT-circuit Assen een zevende en zesde positie behaald. Hij is daarmee als zesde geëindigd in het eindklassement van de NK SuperCup 600.

Met heerlijk weer voor de tijd van het jaar ging de Meeuwenaar matig van start voor de eerste wedstrijd van die dag. "Ik kwam flink in het gedrang in de eerste paar bochten waardoor ik na de eerste ronde als twaalfde doorkwam", vertelt Van Emmerik. "Nadat ik eenmaal een goed tempo te pakken had, kon ik plekken goed maken en mezelf terugvechten tot uiteindelijk de zevende plaats."

Bij de start van de tweede race zat hij er beter bij en kon in eerste instantie wat plaatsen goed maken. Het hoge tempo van de voorste vijf rijders lag uiteindelijk voor Van Emmerik ook net iets te hoog en hij kwam als zesde over de finish. Met deze uitslagen heeft hij in het eindklassement van de NK SuperCup 600 een zesde positie behaald, ten opzichte van de negende plek in het klassement van 2015 een flinke verbetering.

Van Emmerik: "De zesde positie is zeker niet slecht, gezien de concurrentie en het materiaal wat er in 2016 in de NK SuperCup 600 rond reed. We hebben een constant seizoen gereden, alle wedstrijden gefinisht, en allemaal in de top 8."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws gisteren
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden