Ariesen zegeviert in Ronde van Hank

Sport 422 keer gelezen

HANK • Zondag werd de 63e editie van de Ronde van Hank gehouden. Winnaar bij de elite/beloften/amateurs werd Johim Ariesen uit Rhenen.

Het parcours van de Ronde van Hank werd voor het eerst verplaatst dichter bij de kermis.

Het kwam de belangstelling ten goede kon voorzitter Theo Hanegraaf constateren.

Het publiek kreeg ook een boeiende koers voorgeschoteld in het hoofdnummer; de elite/beloften/amateurs.

Premies
Een groot aantal renners vertrok. Daaronder ook ex-marathoncrack Arnold Stam uit Sprang-Capelle en de Nederlands kampioen bij de beloften, Fabio Jakobsen uit Heukelum. Stam pakte eerst maar een paar premies mee en de koers werd een slagveld.

De Koreaan Masayuki Kato probeerde als eerste weg te komen. Een vluchtpoging van acht renners had meer effect.

Het peloton verbrokkelde en uiteindelijk bleef er een kopgroep van vier renners over met daaronder ook Fabio Jakobsen.

De andere drie waren Johim Ariesen uit Rhenen, Aron Kremer uit Pernis en Robin Lowik uit Vriezenveen.

Het viertal bouwde gestaag de voorsprong uit naar driekwart minuut. Verder liet het peloton het niet komen en schakelde op.

Nadat met het hijgende peloton in de nek in de kopgroep een paar renners waaronder ook Jakobsen onderuit gingen, was het gebeurd voor de kopgroep.

Het was met name sneu voor Jakobsen uit Heukelum. Hem restte aangeslagen en gewond niets anders dan de wedstrijd op eigen tempo uit te rijden.

Demarrages
Johim Ariesen kwam ongeschonden uit de valpartij en kon zijn kaarten nog opnieuw trekken in de finale.

Een paar renners probeerden nog weg te komen, maar de demarrages hadden geen zin en het lange lint van het peloton dook gezamenlijk de laatste ronde in.

Sprint
Het kwam aan op een sprint na de laatste bocht. Johim Ariesen zat er goed bij en vloog als eerste over de streep. De renner uit Rhenen schreef daarmee de 63e editie van de wielerronde van Hank op zijn naam.

Tweede werd Wouter de Groot uit Delft en de derde man was Steven Stenekes uit Bennekom.

Nico van Es

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18