Afbeelding

Burgerstem Altena wil illegale bebouwing Veense Put legaliseren

Algemeen 928 keer gelezen

VEEN • Burgerstem Altena stelt voor om alle recreatiewoningen in Altena, dus ook bij de Veense Put, een permanente woonbestemming te geven.

"Heeft de gemeente Altena een gedoogconstructie op het oog voor illegale bouwwerken aan de Veense Put, daar die al decennia lang ongemoeid zijn gelaten door de voormalige gemeente Aalburg?", vraagt fractievoorzitter Pauline van den Tol zich af.

"Er is wat ons betreft geen enkele, anders dan een te zwakke, poging ongebruikt gelaten om een oplossing te vinden. Net als bij opnieuw opgerakelde onderzoeken, waarbij nieuwe bezems worden gebruikt om schoon schip te maken, wil Burgerstem Altena gaan voor legalisering. Wij realiseren ons goed dat het belonen is van fout gedrag. Maar het afstraffen van fout gedrag behoort al decennia lang ook niet tot de mogelijkheden", zegt Van den Tol.

Ze vindt het na '50 jaar wegkijken van de Veense Put inzake illegale bewoning, aanbouw, verhuur etc.' tijd vindt om knopen door te hakken.

Tussenweg
"De tussenweg is legaliseren om niet de financiële gevolgen, zoals nu wordt voorgesteld, bij de rest van onze inwoners te blijven leggen", schrijft ze in schriftelijke vragen aan het college.

Volgens Van den Tol komen er door de voorgestelde maatregel van Burgerstem Altena woningen vrij en kan de gemeente bijvoorbeeld ook onroerendezaakbelasting (ozb) innen. "En er een zodanig beleid volgt dat er gelijkwaardige investeringen in alle wijken in de gemeente Altena plaats gaan vinden en niet in een bodemloze Veense put belanden", aldus Van den Tol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden