Afbeelding

Verplaatsing PSV De Nieuwe Roef zorgt voor stevig debat

Algemeen 678 keer gelezen

ALMKERK • De aanleg van de atletiekbaan in Sleeuwijk, maar vooral de verplaatsing van paardensportvereniging De Nieuwe Roef naar een nieuwe locatie, zorgde dinsdagavond tijdens het bespreken van de Kadernota 2020 voor een stevig debat in de raad van Altena.

Het staat buiten kijf dat de atletiekaccommodatie achter het Altena College in Sleeuwijk er komt, eerder werd daar al geld voor vrijgemaakt. Grootste knelpunt, zo bleek dinsdag, is de verplaatsing van de paardensportvereniging. 

AltenaLokaal pleit, bij monde van Philip den Haan vooral voor voortvarendheid in de aanleg van de atletiekaccommodatie. Daarom kiest de fractie ook voor een andere optie dan het college voorstelt. 

Voor het CDA is dat echter een brug te ver. Gerard Paans: "Geef ons een raming, wat zijn de kosten voor het afbreken van de aangekochte boerderij? We zijn zeker voor de komst van de atletiekaccommodatie, maar bereken alle opties door. Dan kunnen we in september een afgewogen besluit nemen."

Right to Challenge
De ChristenUnie stelt voor om in de verplaatsing van de paardensportvereniging de vereniging zelf mee te laten denken. De fractie verzoekt het dan ook PSV De Nieuwe Roef de kans te geven de haalbaarheid van het gewenste hippisch centrum verder te onderzoeken op de Roef 5, in het kader van de door het college beoogde Right to Challenge. 

"Bij een sluitend businessplan van de vereniging zou de Roef 5 tegen een maatschappelijke huurprijs ter beschikking gesteld kunnen worden aan PSV De Nieuwe Roef. Zo wordt de mogelijkheid geboden de ontwikkeling zelf ter hand te nemen."

"Ik zie een mooie oplossing in de beide ingediende moties. Het geeft het college de mogelijkheid om medio oktober te komen met meer informatie. Dan hebben we contact gehad met betrokkenen en omwonenden en kan er een helder beeld geschetst worden", zo laat wethouder Peter van der Ven weten.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden