Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

College neemt de tijd voor Veense Put

Algemeen 594 keer gelezen

VEEN • Het college van B&W wil op een 'nette manier' omgaan met de situatie bij de Veense Put.

Dat zegt wethouder Peter van der Ven, die samen met burgemeester Marcel Fränzel betrokken is bij het dossier. Van der Ven zegt dat hij nog even de tijd wil nemen en een ambtelijke projectgroep instelt om de problemen 'in één keer goed aan te pakken'. "We willen niet de botte bijl hanteren. We gaan eerst kijken of we de juiste mensen aan boord hebben, zowel op het gebied van handhaving, maar ook wat betreft sociale zaken."

Bovendien wil de wethouder eerst weten met wie hij nou precies in gesprek moet. "We worden regelmatig bestookt met mailtjes van allerlei mensen die het niet met elkaar eens zijn", zegt hij. Inmiddels heeft Van der Ven al wel kennis gemaakt met Lenie Verbeek, die als voorzitter van vereniging De Veense Put het nieuwe college uitgenodigd heeft voor bestuurlijk overleg.

Verwijt
In een brief aan de gemeente wijst Verbeek ook op de 'slechte ervaringen' die de vereniging heeft opgedaan met overheidsinstanties. De vereniging voelt zich 'respectloos' behandeld. "Een verwijt naar het voorliggende tijdperk, naar de gemeente Aalburg", constateert Van der Ven, volgens wie het bestemmingsplan voor de Veense Put nu in de 'finale fase' is gekomen.

"En zoals wij het nu kunnen inschatten blijft nog een fors aantal handhavingsproblemen over", stelt hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden