Afbeelding

Volleybalsters Voltena plaaggeest van Vocasa

Sport 195 keer gelezen

WERKENDAM • Voltena heeft zaterdag Vocasa overtuigend aan de kant gezet. In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen werd het 3-0 voor de Werkendamse ploeg.

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen stond Voltena afgelopen zaterdag tegenover het bekende Vocasa, een team dat vorig jaar meedeed voor het kampioenschap in de 1e divisie en ook dit jaar zicht had op de titel. Naast de competitie hebben beide teams ook tegenover elkaar gestaan in de bekerwedstrijd. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de wedstrijden voelen een heuse derby, alleen ligt Werkendam toch op een uur rijden van Nijmegen. Ook deze zaterdag brandde de strijd weer los na het eerste fluitsignaal. De uitwedstrijd werd gewonnen door Vocasa. Voltena had dus iets goed te maken.

De eerste set liep het nog gelijk op en was het zichtbaar dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Voltena zet aan het einde van deze set een tandje bij en trekt met een verschil van twee punten de eerste setwinst naar zich toe: 25-23. Het einde van de tweede set lijkt op de eerste. De kansen worden benut, er wordt veel gecombineerd en gevarieerd en Vocasa weet daar met moeite een antwoord op te vinden.

De bezoekers uit Nijmegen vechten zich nog terug, maar dat laat Voltena niet gebeuren en de Werkendammers grijpen zo naar de tweede setwinst, met eveneens 25-23. De motor blijft doordraaien aan de kant van Voltena, maar een derde set is en blijft toch lastig. De kansen zijn nog niet verspeeld en Vocasa geeft zich niet zomaar gewonnen. De spanningen stijgen, zodra het telbord voor beide kanten op 25 punten staat. Voltena speelt op dit cruciale moment het meest effectief en wint de derde set en daarbij dus de wedstrijd.

Plaaggeest
Voltena bepaalt wel vaker de kampioenswedstrijden en heeft ditmaal gespeeld als plaaggeest voor Vocasa. Het blijft spannend in de competitie en de meiden uit Werkendam hebben laten zien dat ze hoger horen te staan op de ranglijst. Er is weinig niveauverschil zichtbaar en dat biedt enorm veel potentie voor volgend seizoen. Aanstaande zaterdag 13 april staat de allerlaatste wedstrijd gepland voor de Werkendamse meiden. Om 16:30 uur spelen ze dan tegen SV Dynamo in Apeldoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 41 minuten geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden