Afbeelding

Nog geen besluit over Welkoop Wijk en Aalburg

Algemeen 525 keer gelezen

ALMKERK/WIJK EN AALBURG • Er ligt nog geen collegebesluit over de komst van een Welkoop naar de Parallelweg 4 in Wijk en Aalburg.

Dat benadrukte wethouder Peter van der Ven dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. "We werken momenteel aan een evenwichtige beslissing", aldus de wethouder. Eerder noemde hij het dossier 'complex'. Ondernemers uit Wijk en Aalburg, Veen en Andel hebben zich uitgesproken tegen de komst van Welkoop naar het pand bij de Kromme Nol.

Van der Ven reageerde op een motie van Pauline van den Tol van Burgerstem Altena, die hoopte dat de gemeenteraad zich hiermee tegen de vestiging van een Welkoop-winkel in Wijk en Aalburg zou uitspreken. Van den Tol wees daarbij o.a. op eerder genomen besluiten van de voormalige gemeente Aalburg, die in het verleden de komst van een fietsenzaak naar hetzelfde pand ook niet toestond. Ook vindt ze dat Altena eerste een nieuwe detailhandelsvisie moet vaststellen.

"Wij gaan geen besluit van de Aalburg overrulen", zei de wethouder daarop. "Maar we hebben als nieuwe gemeente ook onze eigen verantwoordelijkheid."

De motie van Burgerstem Altena kreeg geen steun van de andere partijen. VVD, ChristenUnie, CDA en SGP wezen Van den Tol erop dat het om een collegebevoegdheid gaat en dat concurrentie geen rol speelt bij de beoordeling van een dergelijke vergunning. Ook maken de partijen onderscheid tussen perifere detailhandel en reguliere detailhandel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden