Afbeelding

Gemeente in de fout met ID-kaarten bij oud papier

Algemeen 668 keer gelezen

ALMKERK • Bij alle ambtenaren van de gemeente Altena zitten de regels voor het scheiden van papier weer goed tussen de oren, nu blijkt dat Omroep Brabant dit weekend privacygevoelige documenten uit de oud papiercontainer bij het gemeentehuis heeft gevist.

In de onafgesloten papiercontainer zaten o.a. processen-verbaal van de afgelopen verkiezingen, facturen en een aanvraag van een ondernemer voor het kadaster. Ook vond Omroep Brabant twee kopieën van identiteitsbewijzen. "Dat laatste had écht niet mogen gebeuren en daarvoor trekken wij het boetekleed aan", aldus een woordvoerder van de gemeente. "De gevolgen voor deze inwoners had verstrekkend kunnen zijn, omdat bijvoorbeeld ook hun burgerservicenummer op die ID-kaarten staat."

Burgemeester Marcel Fränzel heeft de verslaggever van Omroep Brabant dan ook bedankt dat hij de zaak aan het licht heeft gebracht bij de gemeente Altena.

Wel openbaar
Voor de andere documenten die gevonden zijn geldt dat ze in principe niet-vertrouwelijk zijn. "De gegevens van de verkiezingen, aanvragen voor het kadaster en geldstromen zijn uiteindelijk wel openbare informatie. Maar dan nog is het niet netjes dat dit zo op straat is komen te liggen", zegt de woordvoerder.

In het gemeentehuis in Almkerk is sprake van twee papierstromen. Vertrouwelijke documenten horen in beveiligde containers, waarvan de inhoud door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd wordt. Al het andere is oud papier.

Goede les
Een van de ambtenaren heeft zich met de identiteitsbewijzen vergist, legt de woordvoerder uit. "Bij iedereen zitten de regels nu weer goed tussen de oren en de papiercontainers zijn naar binnen gehaald. Het was een goede les, dit gaat de volgende keer niet meer gebeuren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 15 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden