Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Het vernieuwde schoolplein van De Ark in Meeuwen.
Het vernieuwde schoolplein van De Ark in Meeuwen.

Meeuwense basisschool zoekt verbinding met het dorp

  •   219 keer gelezen

MEEUWEN • Het gaat goed met De Ark in Meeuwen, al zou wat nieuwbouw in het dorp geen overbodige luxe zijn, vindt directeur Paul Zellenrath.

Donderdag 4 april wordt een feestelijke dag voor christelijke basisschool De Ark in Meeuwen. De school staat dan stil bij de opening van het nieuwe schoolplein, de zonnepanelen op het dak en bij de bibliotheek op school, uitgerold door Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Wethouder Hans Tanis zal namens de gemeente Altena de officiële openingshandeling verrichten en dat is goed voor de pr van een kleine dorpsschool als De Ark, vertelt directeur Paul Zellenrath. "Er zitten hier nu 42 leerlingen. De bovenbouw is heel klein, de onderbouw juist weer wat groter, dus ik hoop dat die trend doorzet en dat we de komende jaren richting de 50 leerlingen kunnen groeien. Als school willen we nog meer de verbinding met het dorp zoeken."

Het vernieuwde schoolplein is wat dat betreft een stap in de goede richting. Van de voormalige gemeente Aalburg kreeg De Ark al een subsidie om het schoolplein te vergroenen, op voorwaarde dat het plein ook na schooltijd opengesteld is. Sinds hoveniersbedrijf René Schutte uit Almkerk de werkzaamheden in januari heeft afgerond, kunnen de kinderen uit Meeuwen de hele dag bij de school aan de Dorpsstraat spelen.

Zonnepanelen
De gemeente droeg samen met De Stroming, de vereniging voor protestants-christelijk onderwijs waar ook De Ark onder valt, ook bij aan de 33 zonnepanelen op het dak van de school. "Daarmee zijn we zelfvoorzienend. Tenminste, als de zon een keer gaat schijnen", zegt Zellenrath, met een knipoog verwijzend naar het grauwe weerbeeld.

Nog zo'n positieve ontwikkeling is de bibliotheek in het hart van het schoolgebouw. Door een overeenkomst met Bibliotheek CultuurPuntAltena kunnen leerlingen op De Ark kiezen uit 500 boeken en ouders zorgen ervoor dat het uitlenen ordentelijk gebeurt. "Het enthousiasme onder de kinderen is groot. Ze zijn hierdoor echt meer gaan lezen."

Tel bij bovenstaande een nieuw logo, een nieuwe website en het goed onderhouden schoolgebouw op en Zellenrath, die nog geen jaar geleden als directeur begon in Meeuwen, is tevreden. Echte wensen heeft hij dan ook niet. "Wat leerlingenaantal betreft zitten we aan de goede kant, maar wat nieuwbouw in Meeuwen zou geen kwaad kunnen voor de school en voor de leefbaarheid van het dorp. Misschien keert er dan ook weer wat middenstand terug naar Meeuwen."

'mArkt'
De Ark zelf toont als enige school in het dorp in ieder geval genoeg ondernemerschap. Na de opening van het schoolplein volgende week organiseert de school op vrijdag 12 april van 15:30 uur tot 19:00 uur met medewerking van de Spar uit Dussen, kaasboerderij De Lange Hoeve uit Genderen en een groep actieve ouders een 'mArkt'. "Weer een mooi evenement om mensen van buitenaf kennis te laten maken met De Ark", zegt de directeur.

De opbrengst wil hij besteden aan verdere uitbreiding van het schoolplein.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK