Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Zoeken naar tekenen van Pasen, zoals een haan.
Zoeken naar tekenen van Pasen, zoals een haan. (Foto: Gerrit Schermers)

Op zoek naar Pasen in Almkerkse supermarkt

  •   199 keer gelezen

ALMKERK • Chocoladehaasjes, chocolade paaseitjes, de paashaas. Veel mensen komen niet verder wanneer hen gevraagd wordt naar de betekenis van Pasen.

Dat kon anders, vond de gereformeerde kerk in Almkerk. Daar worden mensen tijdens de veertigdagentijd uitgedaagd om het christelijke verhaal van Pasen te ontdekken op een ietwat ongebruikelijke manier: tijdens het doen van de boodschappen.

"Aanleiding was eigenlijk de escape room voor jongeren die we in april gaan houden op Fort Giessen. We wilden daar, naast de jeugd van onze groepen, ook andere jongeren bij betrekken. Eerst hadden we het idee om dat te doen met een soort zoekactie door het hele dorp. Maar dat is best complex. Uiteindelijk dachten we: veel jongeren werken bij de Albert Heijn of komen er met enige regelmaat. Misschien kunnen we daar iets regelen", vertelt Marian Timmermans.

Voordeel van de actie in de plaatselijke supermarkt is dat nu iedereen mee kan doen. Iedere dinsdag verschijnt er in de winkel een voorwerp of foto met een link naar Pasen. "Bijvoorbeeld een haan, als verwijzing naar het verraad van Petrus. Of een bak met water. Pilatus waste bij de veroordeling van Jezus immers zijn handen in onschuld."

Een voorwerp is een week lang in de winkel te vinden. Deelnemers kunnen op een wedstrijdformulier noteren welk voorwerp ze hebben ontdekt. "Aan het einde van de veertigdagentijd leveren mensen het formulier in en verloten we drie paaspakketten."

Voor de jongeren zit er een extra uitdaging in de zoektocht naar paasvoorwerpen: hiermee kunnen zij hints verdienen waarmee zij zo snel mogelijk uit de escape room kunnen ontsnappen. "Zowel jong als oud is enthousiast over deze actie."

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK