Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Ondernemers Bruine Kilhaven tegen huisvesting arbeidsmigranten

  •   140 keer gelezen

WERKENDAM • Het plan om maximaal zeventien arbeidsmigranten te vestingen op bedrijventerrein Bruine Kilhaven in Werkendam zorgt voor 'veel onrust, gevoelens van onveiligheid en beperkingen en frustratie op het industrieterrein'. 

Dat schrijft stichting Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Bruine Kilhaven in een brief aan de gemeente Altena. "Wij zijn daarom als bestuur van de BIZ tegen het plan om arbeidsmigranten te vestigen op het industrieterrein Bruine Kilhaven", zo schrijft de stichting.

In de brief wordt o.a. gewezen op de 'krapte aan parkeermogelijkheden' en de ondernemers vragen zich af wat de huisvesting van arbeidsmigranten betekent voor bedrijven op het industrieterrein, die een vergunning voor zware industrie hebben. "Worden zij beperkt in hun bedrijfsvoering als er opeens mensen in de buurt komen wonen?"

Ook vinden de bezwaarmakers het 'niet te verkroppen' dat het pand aan de Vierlinghstraat mogelijk een woonbestemming krijgt, terwijl bij andere ondernemers de woonvergunning is ingetrokken of helemaal niet verleend wordt. 

Niet gezond
"Door dit initiatief wordt het mogelijk dat zeventien nieuwe personen gehuisvest worden op dit industrieterrein. Met de komst van deze zeventien, extra, arbeidsmigranten zijn er nagenoeg meer arbeidsmigranten dan gezinnen van ondernemers gevestigd op het industrieterrein. Een dergelijke verhouding is niet gezond", zo staat te lezen.

Ook wordt er gevreesd voor overlast. "Waar verblijven deze personen wanneer zij niet werkzaam zijn? Een duidelijk voorbeeld speelt zich al af in de Leeghwaterstraat, waarin bijvoorbeeld aan straat gebarbecued wordt met veel lawaai. Communicatie is weinig tot niet mogelijk door de taalbarrière en de omstandigheden nodigen ook niet uit voor een gesprek. Dit rijmt zich niet met de uitstraling die wij op het industrieterrein willen zien. Hoe gaat dit in goede banen geleid worden en indien nodig gecontroleerd en gehandhaafd worden?"

De stichting BIZ Bruine Kilhaven verwacht dan ook dat burgemeester en wethouders haar standpunt 'serieus ter harte neemt' en de vestiging van de arbeidsmigranten niet toestaat.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK