De zwaluwtil in Sleeuwijk.
De zwaluwtil in Sleeuwijk. Foto: Facebook Muggen weg uit Sleeuwijk

Altenatuur: 'Deltaplan voor biodiversiteit'

Algemeen 269 keer gelezen

GIESSEN • Altenatuur houdt donderdagavond 28 maart vanaf 20:00 uur een bijzondere bijeenkomst op Fort Giessen waar het 'Deltaplan voor de biodiversiteit' centraal staat.

Tijdens deze avond blijft men niet hangen in klaagzangen maar laten optimistische 'doeners' van zich horen: mensen die mét of zonder subsidies besloten hebben om te investeren in een rijkere natuur met minder gewasbestrijdingsmiddelen, antibiotica en kunstmest.

In korte presentaties komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Gebiedscoördinator Meeuwis Millenaar neemt de toehoorders mee naar kruidenrijke grasmengsels, bloemrijke randen en bermen waar insecten en vogels van profiteren. Tuinontwerper Emiel Versluis zal uitleggen wat een plukbos is in een bloemrijke, biologische moestuin. Daarnaast vertellen de mensen van werkgroep Muggenweg uit Sleeuwijk over hun ervaringen met een zwaluwentil en vogel- en vleermuizennestkasten.

Altenatuur-voorzitter Jaap van Diggelen zal spreken over het voorkomen van de vele soorten organismen die in onze polder voorkomen, zoals zoogdieren, planten, vogels, vissen, vlinders en insecten. De initiatiefnemers van de Almkerkse Campus en het nieuwe Landgoed Kraaiveld nabij Oudendijk zijn van de partij en ook de medewerkers van het Brabants Landschap dragen hun steentje bij met informatie over de aanplant van hopveldjes bij de 21 dorpskernen van de gemeente Altena, waarvan bier van hoge kwaliteit geteeld kan worden.

Politici, boeren, burgers en buitenlui: iedereen is welkom om de avond bij te wonen om zich te laten inspireren voor een leven op een eiland met een rijk bodemleven zonder bestrijdingsmiddelen waar insecten, vogels, vissen en zoogdieren weer volop kansen krijgen.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 18 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 21 uur geleden
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden