Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Wim Kraaij en Mylène Kreté sparen voor een auto om aan de kraamkliniek te doneren.
Wim Kraaij en Mylène Kreté sparen voor een auto om aan de kraamkliniek te doneren.

Stel gaat Maja Verhoeven uit Andel achterna

  •   893 keer gelezen

DEN BOSCH • Verloskundige Mylène Kreté gaat in oktober naar Gambia en hoopt daar zoveel mogelijk hulp én goederen te kunnen bieden.

Mylène Kreté maakte op 45-jarige leeftijd een carrièremove: ze ging studeren en werd verloskundige. Haar medestudenten gingen op stage naar het buitenland, maar voor Mylène zat dat er vanwege haar gezinssituatie niet in. Toen ze, inmiddels jaren geleden, Maja Verhoeven uit Andel ontmoette begon het toch weer te kriebelen. Maja zet zich al jaren met hart en ziel in voor mensen in Gambia. Ze heeft daar o.a. een kraamkliniek gebouwd, ze verzamelt en verscheept met Gambiaforyou spullen naar het land en zorgt er persoonlijk voor dat die op de plaats van bestemming aankomen. Met sponsorgeld koopt ze medicijnen en brengt deze naar een ziekenhuis en Maja regelt schoolgeld en -kleding voor sponsorkinderen. "Ik heb altijd al iets met Afrika gehad", vertelt de Bossche Mylène. "Ik zou graag hulp bieden waar het écht nodig is, als het gaat om moeder-kindzorg."

Maja reageerde meteen enthousiast toen Mylène haar vertelde dat ze graag naar Gambia wilde gaan om te helpen. In oktober vertrekt Mylène naar Gambia. Haar man Wim Kraaij, die overigens geboren is in Andel, volgt haar later. Maar ze willen daar niet met lege handen aankomen. "Dankzij Maja kan ik mijn droom verwezenlijken, dus help ik bij die van haar."

Bananendozen
Dat betekent dat het stel zoveel mogelijk spullen wil inzamelen om mee te nemen naar het West-Afrikaanse land, zoals babyspullen, kinderkleding, overschot uit kraampakketten, handdoeken, gebruikte telefoons en speelgoed. Alles is welkom en dat heeft Mylène geweten. Ze werkt voor Verloskundigenpraktijk Valencia in Kerkwijk en daar komt al ontzettend veel binnen. "Hartstikke fijn natuurlijk, maar mensen vergeten nog wel eens dat het vervolgens geld kost om die spullen te laten verschepen. Daarom heb ik een speciale Gambia-rekening geopend. Met elke 6 euro kan er weer een bananendoos verstuurd worden én mensen kunnen meehelpen aan de komst van een auto." Die auto is Wims project. Maja en de kliniek missen een fourwheeldrive om vrouwen bij spoed medicijnen of spullen te brengen. Daarom zamelen hij en Mylène ook geld in om in Gambia zelf een geschikte auto aan te schaffen.

"Verschepen is namelijk duur", legt Wim uit. "Dankzij een tip van Café ? in Veen, dat eerder een actie voor Gambia heeft opgezet, weten we nu dat het beter is om in het land zelf een wagen te kopen. Daar kost dat ongeveer 5000 euro."

Mylène gaat in Gambia vier weken aan de slag in een ziekenhuis en twee weken in de kraamkliniek. "We kunnen daar nog zoveel bereiken." Meer informatie via Mylène (mylenekrete63@gmail.com of 06-24688933) of via Wim (bella-it@live.nl of 06-13921284. Geld doneren kan via rekeningnummer NL90 INGB 0795 0102 06 t.n.v. MMCJ Kreté.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK