Winst voor ACKC

Sport 322 keer gelezen

almkerk • In een doelpuntrijk duel heeft ACKC zaterdag in Den Haag hekkensluiter Dubbel Zes verslagen.

Bij rust stond het scorebord op 9-13 in het voordeel van de Almkerkers. Bij het begin van de tweede helft opende ACKC meteen de score, maar de thuisploeg gaf nog behoorlijk tegenstand en ACKC speelde soms wat te lichtzinnig. Coach Den Hartog nam zijn maatregelen en wisselde eerst Ingrid Dekkers voor Amber de Ruijter en bracht even later Dekkers in het andere vak voor Dieke de Cloe. Het werd snel weer 14-19 na driekwart wedstrijd. Nog één keer kwam de thuisploeg enigszins terug met wederom een stip en een afstandsschot. ACKC kon met lange aanvallen de rust opbrengen en de verdediging van de Hagenezen doorbreken.

Met nog een minuut of vijf te gaan was de buit binnen en mochten de andere reserves Arné van Herwijnen, Jochem van der Zouwen en Noor de Graaf de laatste minuten mee volmaken. Dieke de Cloe en Van de Water maakte aan alle twijfels een einde bij een 19-24 stand. Invaller van der Zouwen maakte als laatste nog een onmogelijk doelpunt. Even later was zijn directe tegenstander hem te slim af en bepaalde daarmee de eindstand op 21-26. Een prima overwinning, waarmee ACKC intussen met 13 punten de derde plaats inneemt in de 3e klasse F.