Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
• Als de hekken weg zijn, kan Sleeuwijk de tuin in gebruik nemen.
• Als de hekken weg zijn, kan Sleeuwijk de tuin in gebruik nemen.

Sleeuwijk kan bijna gaan bewegen

  •   506 keer gelezen

SLEEUWIJK • In het park tegenover De Esdoorn in Sleeuwijk is onlangs begonnen met de aanleg van een Beweegtuin.

In de gemeenteraad van Werkendam gingen de handen voor de aanleg van deze beweegtuin niet onmiddellijk op elkaar. Net voor de zomer van 2017 stelde het college van Burgemeester en Wethouders voor om in Sleeuwijk, in plaats van een skateparkje een beweegtuin aan te leggen.

Het college vroeg de raad om budget om een beweegtuin aan te leggen in het park dat grenst aan de brede school De Esdoorn. Dat verzoek werd echter niet gehonoreerd. Er werd zelfs een amendement ingediend door SGP, CDA, ChristenUnie en Progressief Altena. Dat amendement hield in dat er niet op voorhand geld gelabeld werd voor beweegtuinen met als motivatie 'dat de behoefte aan beweegtuinen onvoldoende duidelijk is'.

Inwoners van Sleeuwijk leken echter juist wel oren te hebben naar een beweegtuin, een petitie werd door ruim 1200 Sleeuwijkers getekend. De Sleeuwijkse Ellie Verreijt was één van de initiatiefnemers van de petitie: "Een beweegtuin is niet alleen goed voor onze conditie, we kunnen ons er inspannen en ontspannen, het is voor jong en oud en voor mensen met een beperking. Zeker nu, in combinatie met de speeltoestellen op de open speelplaats van de brede school, draagt het bij om mensen met elkaar in contact te brengen. Het heeft dus ook een sociale functie." 

Nadat de diverse Werkendamse fracties hoorden van de petitie voor de Sleeuwijkse beweegtuin, besloten zij het onderwerp nog eens tegen het licht te houden. Inmiddels zijn er in het park dus diverse toestellen geïnstalleerd die binnenkort in gebruik genomen kunnen worden.

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }