Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Facebook-pagina Hart voor Veen

Hart voor Veen haalt tweede AED binnen

  •   128 keer gelezen

VEEN • Hart voor Veen heeft inmiddels genoeg geld opgehaald voor twee automatische externe defibrillators (AED's), die 24 uur per dag zeven dagen per weer beschikbaar zijn in het dorp.

De eerste AED van Hart voor Veen zal woensdagochtend 20 maart geïnstalleerd worden bij PF Timmermans Holding aan de Wielstraat 12. De tweede AED is al besteld en zal over een aantal weken bij de molen De Hoop langs de Maasdijk geïnstalleerd worden.

Verder heeft Hart voor Veen de toezegging van een horecaonderneming aan de Veensesteeg, die zelf een 24/7 AED gaat plaatsen én zijn er aanmeldingen van beschikbare bedrijfs-AED's bij Hartslagnu.nl, waardoor burgerhulpverleners weten waar in Veen de defibrillators zijn.

De actie houdt voorlopig nog niet op. Op korte termijn gaat Hart voor Veen een reanimatietraining voor geïnteresseerden organiseren. Aanmelden kan door te mailen naar hartvoorveen@gmail.com.

Hart voor Veen is een initiatief van Witte 'm Ok, één van de teams die meedoen aan de dorpsquiz in Veen, die in januari gestart is. Eén van de opdrachten tijdens de quiz is om een actie voor goed doel op touw te zetten.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }