Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Sneeuw gooit roet in het eten voor schaatsend Altena

Algemeen 699 keer gelezen

ALTENA • Op verschillende plaatsen in Nederland wordt geschaatst op natuurijs, maar in Altena zullen schaatsers nog geduld moeten hebben.

Ondanks de lage temperaturen doet de sneeuw die dinsdag gevallen de aangroei van ijs geen goed. "De ijsvloer is super, echter hadden we gisteren nog maar drie centimeter dikte", meldde IJslcub Olympia uit Werkendam dinsdag al op Facebook. "Dit is voor een veldijsbaan niet voldoende om onze schaatsliefhebbers te dragen. Daarom kunnen wij dus ook nog niet open. We hebben zeker nog enkele nachten met voldoende strenge vorst nodig om dikte te creëren."

Uit Sleeuwijk, Almkerk en Wijk en Aalburg klinken vergelijkbare geluiden. "We gaan proberen een gedeelte van onze ijsbaan sneeuwvrij te krijgen, zodat daar de ijsvloer kan aangroeien. We blijven van het weer afhankelijk", aldus IJsclub De Plomperd uit Almkerk woensdagavond.

In Wijk en Aalburg hebben De IJsvrienden met man en macht sneeuw van de baan geschoven, zodat het ijs nog kan aanvriezen en dik genoeg kan worden om op te schaatsen, maar vooralsnog zonder resultaat.

IJsclub Sparta'82 uit Andel heeft maar vast een winterse foto met koek en zopie op Facebook gezet. "Maar of dat het er snel inzit blijft een open vraag. Zeker met de sneeuw die er gisteren gevallen is. Door deze sneeuwval laten we de ijsdiktemeting voor vandaag maar achterwege, want die zorgt zeker voor stagnatie in de ijsaangroei", schrijft Sparta'82 woensdagmorgen.

Ook in Babyloniënbroek zit schaatsen er voorlopig niet in, meldt IJsclub Juliana. "Door de sneeuwval op de landijsbaan gaat het ijs dat eronder zit met sprongen achteruit. Het ijs is ook te dun om erover te kunnen om de sneeuw te verwijderen."

Donderdagnacht gaat het nog vriezen, maar vanaf vrijdag loopt de temperatuur langzaam weer wat op, meldt Weeronline.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden