Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Energie Gezond

VVD en CDA trekken aan de bel over windmolens

  •   411 keer gelezen

ALTENA • VVD en CDA willen dat de gemeente Altena in gesprek gaat met de buurgemeenten Waalwijk en Heusden over hun plannen voor het plaatsen van windmolens.

Op de dijk langs de Bergsche Maas tussen Doeveren en Heesbeen staan drie windmolens gepland en ook Waalwijk zou volgens VVD en CDA plannen hebben voor nieuwe molens.

Aan de andere kant van de Bergsche Maas, in Genderen, is onrust ontstaan, constateren de politieke partijen. "Wij hebben begrip voor deze onrust. De molens in Heesbeen zijn van een dermate grote omvang dat de effecten in Altena voelbaar zullen zijn. Wij denken hierbij aan geluidsoverlast en slagschaduw, maar ook een nadrukkelijke impact op de horizon", aldus CDA'er Arno Bouman en Pim Bouman van de VVD. 

"Graag zien wij dat er dialoog ontstaat tussen de gemeenten Heusden, Waalwijk en Altena. De buurgemeenten zijn uiteraard de baas in hun eigen gemeente, maar dat betekent niet dat men geen rekening hoeft te houden met Altena. Het zijn immers vooral inwoners van de gemeente Altena die de nadelige effecten van de windmolens zullen dragen", schrijft het tweetal in schriftelijke vragen aan het college.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK