Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Femke noemt zichzelf een lichtwerker: ze wil graag mensen zich goed laten voelen.
Femke noemt zichzelf een lichtwerker: ze wil graag mensen zich goed laten voelen.

Sleeuwijkse Femke is 'lichtwerker'

  •   1022 keer gelezen

SLEEUWIJK • Voor Femke is het soms net of ze twee levens leidt: naast haar dagelijkse gebruiken en gewoonten is er ook haar spirituele kant.

In haar Vipz studio aan de Hoogjens in Sleeuwijk danst en sport Femke Krock heel wat af. Achter deze dame, die naast de sport- en danslessen ook met veel plezier yoga geeft, gaat echter nog een hele andere wereld schuil.

"Ik wil mensen zich graag goed laten voelen. Natuurlijk doe ik dat deels al door de lessen die ik geef bij Vipz. Daarnaast zou ik mezelf graag lichtwerker willen noemen. Door middel van bijvoorbeeld natuurmagie en healing wil ik mensen helpen, ze omhoog liften."

Indianen
Femke houdt zich bezig met een breed scala aan spirituele zaken, van gebruiken van indianen tot aan zaken die in het verleden onder hekserij werden geschaard. "Ik ben niet spiritueel opgevoed. Wel vond ik doosjes uit mijn jeugd met edelsteentjes die ik blijkbaar verzameld heb toen ik jong was. Eigenlijk ben ik me er pas verder in gaan verdiepen na een heftige spirituele ervaring, bij een vriend in huis. Ik voelde me daar helemaal niet prettig en wilde weten hoe dat kwam. Ik kreeg een beeld van een oude vrouw in een stoel, ze oogde een beetje verdrietig. Eerst werd daar lacherig over gedaan, maar ik bleef erop doorhameren. Na wat navraag bleek er inderdaad iets triest te zijn gebeurd."

Omdat Femke zich graag tegen dit soort invloeden wilde beschermen, ging ze zich verder in de spirituele wereld verdiepen. "Dat begon met edelstenen. Ik voelde daar wel verschil in, wist intuïtief wat waarvoor handig was. En dat bleek ook te kloppen. Omdat ik het leuk vind om te knutselen, maakte ik op een gegeven moment voorwerpen, met steentjes, een veertje of een stokje. Ik deed maar wat, vond het gewoon leuk om te doen. Tot iemand vroeg of ik wel wist dat ik krachtvoorwerpen maakte die indianen gebruiken."

Planten en kruiden
Naast gebruiken van indianen, zoals smudgen; reinigen met onder andere rook en veren, heeft Femke zich ook verdiept in het gebruik van planten en kruiden, ook wel geassocieerd met hekserij.

"Er zijn genoeg kruiden en planten die zo krachtig zijn dat ze bepaalde zaken in het lichaam aan kunnen pakken. Voeding, vitaminen, mineralen: het is zo belangrijk. Bovendien ben ik van mening dat lichaam en geest samenwerken. Pak je het één aan, dan kan het andere ook veranderen. Ik zou niets liever willen dan een praktijk in natuurgeneeskunde starten. Ik kan soms echt balen als ik van iemand hoor welke medicijnen die gebruikt. Ik zou dan zo graag ook het alternatief eens willen laten proberen. Maar ik vind dat ik dat niet op mag dringen."

Reiki, kristal healing, klankmeditatie, maar ook het lezen van foto's en tarotkaarten; inmiddels houdt Femke zich steeds meer bezig met de spirituele kant van haar 'zijn'.

"Het lijkt af en toe of ik twee levens heb, maar dat geeft niet. Ik ben het gewend. Als blijkt dat dingen die ik voel en vertel, bijvoorbeeld aan de hand van een foto, kloppen, vind ik dat nog steeds iets heel moois. Daar krijg ik heel veel energie van en het is iedere keer weer heel bijzonder om te doen. Ook omdat mensen zich echt openstellen en hun persoonlijke verhaal willen vertellen. Wel waak ik ervoor om me er niet in door te slaan. Je moet jezelf er niet in verliezen, het is belangrijk dat je er nuchter in blijft staan. Wat ik belangrijk vind, is dat mensen vooral zelf moeten ervaren wat bij hen past. Ik zal nooit iets opleggen, ben daar heel voorzichtig in. Wel is mijn wens dat zaken als meditatie of spiritualiteit voor steeds meer mensen toegankelijk worden."

Oma
Tegenwoordig wordt er steeds makkelijker gedaan over spiritualiteit. Dat merkt Femke ook. "Mijn oma was ook superspiritueel. Ze woonde ver weg, de familie noemde haar 'gekke oma' en we hielden ook een beetje afstand omdat men toen vond dat ze een beetje 'doorsloeg'. Bij veel dingen die ik nu doe wordt wel gezegd 'dat deed oma ook'. Maar tegenwoordig is de tijd er veel meer rijp voor dan toen mijn 'gekke omaatje' nog leefde."

Femke helpt mensen graag op weg. Meer informatie hierover is te vinden via www.vipz.club onder het kopje Vipz Healing.

Marjo van Andel-van 't Hoff

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK