Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

21 gedichten in Altena onthuld

  •   253 keer gelezen

REGIO • In Hank werden zaterdag de 21 gedichten van het icoonproject Poetry4OneAltena onthuld.

Voorafgaand daaraan werden in Giessen en in Rijswijk de plaquettes onthuld van de dichters uit deze dorpen. In Giessen aan de Maasdijk, bij de kruising Burgstraat/ Kerkstraat, lazen Adrie Hogenhorst en haar kleindochter Amanda van Vugt hun gedicht voor. Vervolgens was het de beurt aan Amy van Beem en Roos van Linstee, die hun Rijswijkse gedicht geplaatst aan de oostkant van brede school De Parel onthulden en voorlazen.

Alle 21 gedichten uit alle dorpen en het enige stadje in Altena zijn op een plaquette geplaatst, die een plek krijgen in ieder dorp en zo samen de verbinding vormen in de nieuwe gemeente Altena.

Tijdens het concert van Altena Brass, eveneens afgelopen zaterdag, werden de gedichtenbundels overhandigd aan de burgemeester. Tijdens het concert zijn ook enkele gedichten voorgedragen.

Eigenheid
De Stichting Poëzie Land van Altena initieerde in 2018 het icoonproject Poetry4OneAltena in het kader van de eenwording van de drie gemeentes Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Het doel van dit project is om met poëzie de eigenheid van de twintig dorpen en één stad vast te leggen.

De gedichten zijn geschreven door een jongere en een wat oudere dichter uit de kernen. De poëzie geeft een beeld van hoe de dichters hun woonplaats beleven en ervaren.

Van alle gedichten is een dichtbundel samengesteld die gratis is af te halen op het gemeentehuis in Almkerk.

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK