Afbeelding

Beachvolleyballers Emi van Driel en Raisa Schoon goed op dreef

Sport 343 keer gelezen

WERKENDAM • Beachvolleybalteam Emi van Driel-Raisa Schoon heeft een aantal topweken achter de rug.

De jeugdige meiden (18 en 17 jaar) laten zien dat ze het niveau van profteams kunnen evenaren. Eerst was er het Nederlands kampioenschap indoor beachvolleybal in Aalsmeer, waar ze de finale haalden en met het kleinst mogelijke verschil (15-13) in de derde set verloren van de profs Marleen van Iersen-Joy Stubbe.

Tijdens het Dela Beach Open, een internationaal 4-sterren toernooi in Den Haag, mochten de meiden aantreden in de kwalificatie. De eerste wedstrijd werd knap gewonnen van het Italiaanse team Zuccarelli-Traballi. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen een Grieks team, met Viki Arvaniti in de gelederen. Deze speelster is tweevoudig Europees kampioen en nam deel aan drie Olympische Spelen. Ook deze wedstrijd werd knap gewonnen, waardoor een plaats in het hoofdtoernooi van dit prestigieuze toernooi werd verdiend.

De eerste tegenstander in het hoofdtoernooi was het Zwitserse team Betschart-Huberli. Dit team is in Nederland geen onbekende, zij speelden het afgelopen jaar de finale van het Europees kampioenschap in Den Haag tegen het Nederlandse duo Keizer-Meppelink. Met name de tweede set wisten van Driel-Schoon goed weerstand te bieden aan de Zwitsers. Uiteindelijk gingen de Zwitsers er met de winst vandoor. De volgende wedstrijd werd een ware thriller.

Wederom stond het Russische duo Bochorova-Voronina aan de andere kant van het net. Dit team - ook jong, maar met veel meer internationale ervaring - was in eerdere ontmoetingen op het Europees kampioenschap onder 18 en het Wereldkampioenschap onder 19 nipt te sterk in de finale. Ook op de recent gehouden Youth Olympic Games werd het een driesetter tussen beide teams. Een mooi affiche derhalve.

De Nederlandse meiden wisten dichterbij te komen als ooit, verdienden zelfs drie matchpoints, maar wisten deze niet te verzilveren. Met 18-16 in de derde set was de overwinning uiteindelijk voor de Russinnen, die recent in Mexico ook wonnen van het Nederlandse duo Bloem-Sinnema.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden