Afbeelding

Burgerstem Altena breekt met Pauline van den Tol

Algemeen 1.252 keer gelezen

REGIO • Nog voordat de eerste gemeenteraad van Altena beëdigd moet worden, breekt nieuwkomer Burgerstem Altena met fractievoorzitter Pauline van den Tol-de Weert.

Aangezien Van den Tol het enige gemeenteraadslid is voor Burgerstem Altena, betekent dit dat de partij niet vertegenwoordigd zal zijn in de nieuwe raad.

Van den Tol wil de uitgangspunten van de partij niet naleven, zo laat Burgerstem Altena in een persbericht weten. "Het solistisch optreden en een onoverbrugbaar verschil met de visie en concreet handelen van de lijsttrekker en fractievoorzitter heeft het bestuur van Burgerstem Altena moeten doen besluiten afscheid te nemen van Pauline van den Tol en daarmee de fractie in de gemeenteraad van Altena."

Met name de 'eigengereide rol in de eenzijdige vorming van de fractie met burgerraadsleden, de politieke invulling en houding van de fractie en beperking van de inbreng, rol en bereidheid tot het laten horen van de stem van de inwoners in de fractie en raad' zorgen ervoor dat geen recht wordt gedaan aan de uitgangspunten van de apolitieke beweging, zoals Burgerstem Altena zichzelf typeert.

Onvermijdelijk
"Daarnaast legde de fractie een dictaat aan de beweging op over de wijze van voorbereiding op raadsvergaderingen die volledig in strijd zijn met de uitgangspunten van Burgerstem Altena. Door deze houding en het gedrag van de fractie is een breuk onvermijdelijk."

Het opgeven van de raadszetel betekent echter niet het einde van Burgerstem Altena, zo staat verder te lezen. "Wij zullen op korte termijn verder gegaan worden met onderzoek op haalbaarheid van een burgercollege. Onze idealen zijn niet verdampt, maar door deze ervaring alleen maar aangewakkerd en verscherpt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 18 uur geleden
• The Dirty Daddies.
The Dirty Daddies, met Sleeuwijker Rogier van der Zouwen, kondigt nieuwe shows aan Nieuws 19 uur geleden
• Danisha is Nederlands turnkampioen op de vloer.
Danisha van Mourik uit Hank is Nederlands turnkampioen op vloer Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden