Afbeelding

Gemeentehuis Aalburg overgedragen aan Hervormde Gemeente Wijk

Algemeen 421 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Burgemeester Fons Naterop heeft dinsdagavond het huurcontract van het gemeentehuis in Wijk en Aalburg getekend.

De dag erna passeert de koopakte bij de notaris, wat betekent dat de Hervormde Gemeente Wijk eigenaar wordt van het pand. 

De Hervormde Gemeente Wijk heeft het voornemen het pand deels als verenigingsgebouw te gebruiken. Na de koop stoot de hervormde gemeente het huidige verenigingsgebouw Rehoboth af.

De gemeente Altena huurt het huidige Aalburgse gemeentehuis voor een periode van vijf jaar terug, omdat de hoofdlocatie aan de Sportlaan in Almkerk niet alle medewerkers kan huisvesten. De medewerkers van het sociaal domein zullen voorlopig onderdak krijgen in Wijk en Aalburg.

Wanneer de huurperiode afloopt, bekijkt de gemeente Altena opnieuw of er vervolg gegeven zal worden aan het huren van een deel van pand voor het gebruik als een wijklocatie. Het grootste deel zal naar verwachting na afloop van de huurperiode vrijkomen.

Huurappartementen
De Hervormde Gemeente Wijk heeft het plan daarvan sociale huurappartementen te maken. De appartementen zijn bedoeld voor mensen die permanent of tijdelijk diaconale ondersteuning nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld een woongemeenschap zijn voor mensen die een lichte vorm van begeleiding nodig hebben. Omdat dit gepaard gaat met een aanzienlijke investering, is toestemming nodig van een toezichtcommissie van de landelijke kerk (PKN). Deze heeft groen licht gegeven voor de aankoop van het gemeentehuis, maar ook aangegeven dat zij voor de verbouwing tot zorgappartementen/ sociale huur alleen toestemming geeft als de Hervormde Gemeente Wijk een risicodragende partner zoekt.

Dit vanwege de genoemde investering voor ombouw (circa 1 miljoen euro) en het feit dat het risico op leegstand financieel te zwaar zou worden voor de kerk. De kerk heeft daarop woningcorporatie Woonlinie als risicodragende partner gevonden voor de ontwikkeling. Zij gaan samen invulling geven aan het project, waarbij er een mix zal ontstaan van diaconale voorziening en sociale huur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden