Patrick Both, Ton Visser, Sander Visser, Daan van der Pol, Martijn Both, Stijn Visser, Jimmy van Leeuwen, Cas Vos, Niels Plieger en coach Dusan Bozic.

Virtus ongeslagen winterkampioen

Sportt 377 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus sloot de eerste helft van de competitie zaterdag af met een ouderwets basketbalavondje in De Crosser.

Basketbal Academie Limburg uit Weert werd namelijk met 75-61 aan de kant gezet. Door deze zege gaan de Werkendamse basketballers ongeslagen de winterstop in. Basketbal Academie Limburg kwam zaterdag versterkt met vijf eredivisiespelers naar De Crosser. De aanwezige toeschouwers konden vanaf het begin genieten van een wedstrijd op hoog niveau, beide teams wilden winnen.

Weert startte met drie zuivere driepunters, Virtus haalde de verdediging strak aan en vocht zich weer terug in de wedstrijd. Patrick Both, Martijn Both en Niels Plieger zijn zekerheidjes die er week in week uit staan. Cas Vos speelde een goede wedstrijd, zijn verdedigende block- en reboundwerk zijn belangrijk voor het team. Het eerste kwart ging nog naar Weert (21-22); het tweede was voor Virtus (24-20).

Doordacht
Coach Dusan Bozic wist met een doordacht wisselbeleid het gemis van Peter van der Stelt op te vangen.

Zijn keuze om bepaalde spelers rust te geven en om door te pakken wanneer de wedstrijd in een beslissende fase komt, pakt elke keer goed uit.

Ondanks de smalle basis weten ook de wisselspelers elke keer goed in te vallen, waardoor er van een terugval geen sprake is. Na de rust, bij een stand van 45-42 bouwde Virtus dan ook de voorsprong steeds verder uit.

In het vierde kwart veerde Weert nog een keer op en scoorde zeven punten op rij en kwam terug tot 66-59. Goed ingrijpen van coach Bozic zorgde voor rust.

De daarop volgende aanval werd afgerond door Niels Plieger, waarna de winst van Virtus niet meer in gevaar geweest.

Kers
De laatste driepunter van Sander Visser was een mooie kers op de taart. Iedereen stond te juichen, een ouderwets basketbalavondje in De Crosser.

Beker
In en tegen Amsterdam speelden de Werkendammers maandagavond ook nog voor de NBB-beker.

Virtus had bij winst geschiedenis kunnen schrijven, dan was de ploeg doorgegaan naar de beste acht van Nederland en zou het het eerste team van Nederland worden uitkomend in de eerste divisie, die de laatste acht haalt.

De wedstrijd maandagavond werd echter verloren met 72-64, waardoor Virtus is uitgeschakeld.

• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57
• Mika Schalken uit Dussen op het circuit in Assen.
Mika Schalken uit Dussen eindigt als vijfde op het circuit in Assen Sport 16 apr, 14:35