Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Komend weekend reparatie aan Merwedebrug

  •   1701 keer gelezen

GORINCHEM • Rijkswaterstaat voert van vrijdagavond 14 december 21:00 uur tot zaterdagavond 15 december 23:59 uur reparatiewerkzaamheden uit aan het stalen brugdek van de Merwedebrug bij Gorinchem.

Hiervoor wordt de rechter rijstrook in de richting van Utrecht afgesloten. Het verkeer in de richting van Utrecht ondervindt hier hinder van.

De rechterrijstrook op de brug richting Utrecht zal worden afgesloten. Het verkeer richting Utrecht kan met gepaste snelheid (50 km/uur) via de linker rijstrook de brug passeren. 

De rechterrijstrook wordt afgezet, zodat de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een breedtebeperking van 3.25 meter, aldus Rijkswaterstaat. Transport dat breder is dan 3.25 meter kan de brug niet passeren. Deze bestuurders kunnen omrijden via de adviesroutes A59, A2 en A15 of A59, A16 en A15.

Scheepvaart
De aannemer werkt aan de onderzijde van de brug vanaf een opgebouwde steiger. De brug kan hierdoor tijdens de werkzaamheden niet worden gedraaid. De scheepvaart wordt geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen.

Langzaam verkeer
Het fietspad in de richting van Utrecht zal worden afgesloten. Dit wordt gebruikt voor aan-en afvoer van materieel. (Brom-)fietsers worden omgeleid via de andere zijde van de brug.

http://www.vananaarbeter.nl

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK