Dusan Bozic laat Virtus alleen maar winnen

Sport 238 keer gelezen

WERKENDAM • Dusan Bozic, coach van het vlaggenschip van BC Virtus, heeft zijn spelers ook vrijdag weer met succes langs de tegenstander geloodst.

Dankzij de tactisch sterke coach Dusan neemt Virtus vooralsnog elke hobbel en de trainer weet zijn team elke keer goed weg te zetten, Hij leest de tegenstander goed en durft jonge spelers een kans te geven.

In Tilburg werd vrijdag Pedragon met 55-76 aan de kant gezet. De Werkendammers begonnen weer ijzersterk aan de wedstrijd. Als een speer schoot de guardlijn met Peter van der Stelt en Martijn Both uit de startblokken via snelle steals en drives. Gevolg was dat er al gelijk een stevige voorsprong op het bord stond: 8-24 en dat al in het eerste kwart. Het tweede kwart begon uiterst rommelig. Dankzij scheidsrechters die niet bij de les waren kon Pendragon terug komen in de wedstrijd.

Sportieve fout
Tot op vier punten naderde Pendragon Virtus. In deze fase werd Peter van der Stelt onterecht op een onsportieve fout getrakteerd, waardoor hij het speelveld moest verlaten. Toch pakte het mentaal sterke Virtus direct weer de draad op en kon het tweede kwart toch nog worden afgesloten met een 28-40 voorsprong. Na de thee is Virtus niet meer in gevaar gekomen en kon er doorgewisseld worden.

De ervaren spelers Partick Both en Niels Plieger zijn bezig met een sterk seizoen en weten elkaar blindelings te vinden. Sander Visser speelde een sterke wedstrijd en kleefde aan zijn tegenstander. Via een 36-60 in het derde kwart werd er uiteindelijk een 55-76 eindstand bereikt.

Beker
Komende zaterdag speelt Virtus thuis voor de beker tegen BS Leiden, dat speelt in promotie divisie. Aanvang van de wedstrijd in De Crosser is 19:30 uur.

Bij winst bestaat er een goede kans dat er een eredivisieteam - misschien wel Donar uit Groningen - naar Werkendam komt.

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 15 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01