Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Jan Noordlandt
fotoreportage

Indrukwekkend jubileumconcert Andels Fanfare Corps

  •   658 keer gelezen

WOUDRICHEM • Het Andels Fanfare Corps verzorgde zaterdagavond opnieuw een schitterend concert in de St. Martinuskerk in Woudrichem. 

Voor de laatste keer stond het 125-jarig jubileum van het fanfarecorps centraal. 

Speciale gast dit concert dit keer was Pierre Volders, solotrombonist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij speelde samen met Andels Fanfare Corps enkele solowerken. Ook de muzikanten van de tromboneklas van het Conservatorium van Amsterdam leverden een bijdrage. Het ensemble bestaat uit studenten en is zeer internationaal. De trombonisten komen uit landen als Nederland, Spanje, Portugal, Polen, Litouwen, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Korea. Inmiddels is al drie maal de internationale 'Emory Remington Award' toegekend aan dit ensemble. Dit is een prestigieuze prijs waar trombone-ensembles van over de hele wereld naar meedingen.

Het najaarsconcert bevatte goed in het gehoor liggende klassieke werken en met als spectaculair slot 'Seventy-six trombones' uit de film 'The Music Man', gespeeld door zo'n twaalf trombonisten. Componist Egbert van Groningen had speciaal voor de jubilerende fanfare uit Andel een muziekstuk gecomponeerd.

Op deze avond werd ook het prachtige jubileumboek 'Andels Fanfare Corps 125 jaar' gepresenteerd. Het boek is samengesteld met oude en nieuwe foto's en krantenknipsels, afgewisseld met een aantal interviews met AFC'ers. Het boek kost 34,95 euro en is te bestellen bij info@andelsfanfarecorps.nl. Kaarten reserveren kan via info@andelsfanfarecorps.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK