Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Versneld nieuwe verlichting bij fietspad langs Kurenpolderweg

  •   164 keer gelezen

HANK • Er komen begin 2019 nieuwe lantaarns langs het fietspad langs de Kurenpolderweg. Dat meldt het Werkendamse college naar aanleiding van vragen van het CDA.

In Hank zijn eerder 22 armaturen vervangen. Dat waren oude natriumlampen, die zijn vervangen door LED-armaturen.

Donker
CDA Altena vroeg zich af waarom er niet meer straatverlichting in Hank is vervangen. "Veel leden van de sportverenigingen Be Ready en de Ooievaars, waaronder kinderen, moeten voor de training of bijeenkomst via de Kurenpolderweg. In het donker geeft dat een gevoel van onveiligheid."

Niet passend bij gebruik
Volgens het college is het verlichtingsniveau van de wegen en fietspaden binnen de bebouwde kom over het algemeen op orde. "Echter op enkele oudere wegen/paden, met name aan de randen van de dorpskernen, is het verlichtingsniveau onder de maat. Het verlichtingsniveau van het fietspad langs de Kurenpolderweg, het gedeelte ten zuiden van de Buitendijk, is niet passend bij het huidige gebruik", leggen burgemeester en wethouders uit. 

Planning: 2025
Alleen maar extra lantaarnpalen plaatsen bij het fietspad langs de Kurenpolderweg is niet voldoende, een geheel nieuwe indeling is volgens de gemeente nodig. Hoewel de huidige verlichting nog niet is afgeschreven en vervanging pas gepland stond voor 2025, gaat Werkendam toch al aan de slag op dit traject. Dat is mede vanwege de vragen van het CDA.

Wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden, is afhankelijk van levertijden, de planning van netbeheerder Enexis en weersomstandigheden. Het college verwacht dat het begin 2019 gaat lukken om de nieuwe verlichting aan te leggen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK