De contracten werden vorige week getekend.
De contracten werden vorige week getekend.

Optisport 'heel erg blij' met AquaAltena

Algemeen 817 keer gelezen

ANDEL • Algemeen directeur Erwin van Iersel is naar eigen zeggen 'heel erg blij' dat Optisport zwembad AquaAltena in Andel vanaf 1 januari mag gaan exploiteren.

"We hebben een serieus voorstel neergelegd en dan is het leuk dat jouw voorstel door de gemeenten als beste bestempeld wordt", zegt Van Iersel tevreden. Optisport heeft zo'n 350 accommodaties verspreid door Nederland en België in beheer; in de directe omgeving exploiteert de organisatie ook zwembaden in Sliedrecht, Maasdriel en Drunen. Met AquaAltena in Andel komt daar een 'mooi zwembad op een mooie locatie' bij, omschrijft Van Iersel. "Doordat deze baden een beetje in dezelfde hoek liggen, kunnen we heel makkelijk zaken voor elkaar regelen. Bijvoorbeeld als een locatiemanager met vakantie is, kunnen we dat eenvoudig opvangen."

Personeel
Vanaf 1 januari volgt Optisport de vorige exploitant Sportfondsen officieel op. Het huidige personeel wordt overgenomen. Het eerste half jaar wil Van Iersel gebruiken om te kijken of er nieuwe activiteiten ontplooid kunnen worden en of deze aanslaan bij de gebruikers van het bad. Alle accommodaties van Optisport zijn immers risicodragend, legt de algemeen directeur uit, en dat betekent dat ze zichzelf moeten kunnen bedruipen. "Voor bewegen voor ouderen is vaak veel interesse", weet Van Iersel uit ervaring.

"Het gaat erom dat het zwembad aantrekkelijk is, een mooi aanbod tegen een mooie prijs. Het water is ieder moment van de dag van de juiste kwaliteit om te zwemmen of te sporten. Je vaste lasten heb je toch. Of je nu 200 dagen per jaar 24 uur per dag open bent of 300 dagen per jaar tien uur. Het is een puzzel die we moeten oplossen."

Mooi weer
Vanaf een bepaalde temperatuur kunnen bezoekers ook buiten zwemmen. Insteek van Optisport is om bij mooi weer zowel het binnen- als het buitenbad open te gooien, benadrukt Van Iersel. 's Morgens zouden mensen die informatie dan eenvoudig via de website of via social media terug moeten kunnen vinden. Los van dit alles komt Optisport ook nog met een geschenk voor de gemeente. Wat dat is blijft nog even een verrassing.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 10 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 12 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden