Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Nepagenten maken Litouwse mannen duizenden euro's afhandig

  •   246 keer gelezen

ALMKERK • De recherche doet onderzoek naar de beroving van twee Litouwse mannen. Ze zijn dinsdag aan het Hoekje in Almkerk aan de kant gezet door nepagenten. Deze 'agenten' maakten hen vervolgens duizenden euro's afhandig.

De twee mannen waren in Nederland om een vrachtauto te kopen. Rond 11:20 uur worden ze op het Hoekje ingehaald door een witte Seat Leon met daarin twee mannen. De bijrijder zwaait met een legitimatiebewijs met politielogo en de mannen worden aan de kant gezet. De bijrijder maakt ze vervolgens het geld dat ze bij zich hadden afhandig en gaat er vervolgens met zijn kompaan vandoor. De slachtoffers achterlatend. Die waarschuwen de politie en doen aangifte.

Signalement
Van de bijrijder is een goed signalement bekend. Het gaat om een man, circa 47 jaar oud, 1.80 meter lang, normaal postuur, getinte huid. Hij had een beginnend stoppelbaardje, droeg een grijze klepmuts, grijze trui met V-hals en een lichte grijze, nette pantalon met daaronder zwarte schoenen. De man sprak gebrekkig Engels.

Tips?
De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }