Afbeelding

ACKC wint topper verdiend

Sport 316 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft de topper tegen medekoploper Korbatjo met 15-13 gewonnen.

De Almkerkers moesten na het nemen van de doorloopbal door pupil van de week Emma Pruyssen in de beginfase van deze sleutelwedstrijd eerst even de zenuwen wegspelen. Er was toch wel naar dit treffen uitgekeken en er was wat spanning opgebouwd de laatste week. Wietze de Vries opende de score, maar echt vat op de wedstrijd kreeg ACKC nog niet in de aanvangsfase. Korbatjo nam daarentegen heel brutaal een 2-4 voorsprong.

Geen paniek
Er was geen enkele paniek bij de Almkerkers te bespeuren. Er werden goede en degelijke aanvallen opgezet en ACKC vocht zich weer helemaal terug in de wedstrijd en maakte van de achterstand een 6-4 voorsprong. Het spel wat gespeeld werd door de tegenstander was voorspelbaar en zo kon er makkelijk op worden geanticipeerd.

Arné van Herwijnen maakte de laatste treffer voor de rust en bracht de ruststand daarmee op 7-5. De Almkerkers begonnen weer sterk aan het vervolg van de wedstrijd. Sabine Meerman bracht de marge op drie punten, maar Korbatjo beet snel van zich af en kwam terug tot op een punt: 8-7. Uitblinker Amber de Ruyter, die vooral verdedigend haar tegenstander de baas was, maakte al snel de 9-7, terwijl Ingrid Dekkers met een schot die alleen zij maar kan maken de voorsprong weer op drie punten bracht. Inmiddels werd Frank Bakker gewisseld en kwam routinier Jelle van de Water opdraven.

De spanning bracht ook het publiek, dat in zeer groten getale op deze topper was afgekomen, weer wat meer in beroering. Coach Paul Vink van Korbatjo had ook één van zijn routiniers opgetrommeld, maar deze kon niet al te veel aanrichten en werd goed bewaakt door Arné van Herwijnen. De ploegen konden over en weer nog enkele keren tot scoren komen, maar uiteindelijk is het betere spel van ACKC beloond met een mooie 15-13 overwinning.

Ongeslagen
De ploeg is nu alleen ongeslagen koploper met 14 punten uit zeven wedstrijden in de 3e klasse I. Zaterdag is de laatste veldwedstrijd. ACKC speelt dan weer een thuiswedstrijd, nu tegen Triade uit Nieuwpoort. Tijdens de uitwedstrijd werd nog een ruime 12-18 overwinning behaald. Het duel begint om 15:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 9 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 11 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden