Afbeelding

AltenaLokaal en CDA vragen naar verlichting in Dussen en Hank

Algemeen 242 keer gelezen

DUSSEN/HANK • De Werkendamse fractie van AltenaLokaal wil dat het college van B&W kijkt naar de uitbreiding van de verlichting van de Binnen in Dussen, in ieder geval tot aan het voetbalveld van Dussense Boys.

AltenaLokaal is door de club gevraagd dit aan te kaarten bij het gemeentebestuur. Het idee is om een deel van de achterweg Binnen te verlichten, zodat de leden van Dussense Boys het laatste stuk naar het sportcomplex niet in het donker hoeven af te leggen. De partij zou graag een paar extra lichtmasten zien.

Hank
Tegelijkertijd vraagt het CDA in Werkendam aandacht voor extra verlichting naar een ander sportcomplex, namelijk van Be Ready en tennisvereniging De Ooievaars in Hank. "Er is sprake van slechte verlichting op de Kurenpolderweg vanaf de Buitendijk naar voetbalvereniging Be Ready en de tennisvereniging De Ooievaars", schrijft de partij in schriftelijke vragen. "Op deze locatie waar de jeugd traint en tennist in de avonduren is het heel erg donker en wordt het als onveilig bestempeld."

In het vervangingsprogramma Openbare Verlichting 2018 staat aangegeven dat voor Hank 'slechts' 22 armaturen vervangen worden, constateert het CDA. Nieuwe lichtmasten worden volgens de partij in Hank niet geplaatst. "Wilt u onderzoeken of het mogelijk is hier een aantal lichtmasten bij te plaatsen om zo het gevoel van onveiligheid weg te nemen?", luidt dan ook een van de vragen aan het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden