Afbeelding

Park Veldzicht is op de goede weg

Algemeen 797 keer gelezen

GENDEREN • Een goed gevuld terras, overal dierengeluiden en cliënten van Sovak die in het herfstzonnetje de moestuin in wording schoffelen. In wat eerst het ondiepe bad van Veldzicht was steekt nu een schildpad zijn kop voorzichtig boven het water uit; verderop, bij het diepe bad, turen kinderen in het water om één van de karpers te zien.

Het is deze vrijdag nog maar een kijkdag, maar dit is precies wat initiatiefnemer Tonnie Bros met Park Veldzicht voor ogen heeft. "Ik ben heel tevreden met wat we tot nu toe bereikt hebben. We zijn op de goede weg", zegt hij breeduit lachend.

Missen
Om 11:00 uur stonden de eerste bezoekers van de kijkdag, bedoeld om te laten zien hoe het ervoor staat bij het voormalige zwembad in Genderen, al aan de poort. Mensen missen het zwembad, is een veel gehoorde opmerking. "Voor veel mensen is dit een stukje herkenning", zegt Ria Korevaar van Sovak. "'Kijk, daar lag ik altijd op m'n handdoekje', hoor je ze zeggen." "Maar ze krijgen er iets moois voor in de plaats", vult collega Suzan van Seccelen aan. "Écht iets voor de gemeenschap."

Cliënten van Sovak en ook van Prisma vinden in Park Veldzicht straks hun dagbesteding. Nu zijn sommigen al aan het werk. Ze verzorgen de dieren of onderhouden het terrein. Ook staan cliënten van Sovak achter de bar in de volledig opgeknapte kantine, waar bezoekers aan het park straks ook terecht kunnen voor een kop koffie of een broodje.

"Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is dit een nuttige dagbesteding, maar dit soort werkzaamheden wordt maar mondjesmaat aangeboden. Het is goed dat Park Veldzicht daar wél ruimte voor heeft", merkt Van Seccelen op.

Naar verwachting gaat Park Veldzicht in het voorjaar van 2019 écht open. Mensen kunnen dan aan de Lange Pad terecht voor een wandeling, een versnapering of voor een evenement. Afgelopen zomer timmerde de Genderense jeugd bij Park Veldzicht aan mooie hutten tijdens het timmerdorp en er is ook ruimte voor andere evenementen, misschien wel een foodtruckfestival. Ook kunnen hier straks kinderfeestjes gevierd worden.

Waterspeeltuin
Voor nu is het park nog niet af. Bros zou graag nog een waterspeeltuin zien, aangevuld met een natuurlijke speeltuin. Hij is blij met de ruimte die hij van de gemeente krijgt om zijn ideeën tot wasdom te laten komen en ziet ook dat de politiek Park Veldzicht heeft omarmd. Verschillende partijen brachten de afgelopen weken een werkbezoek. 

Natuurlijk vanwege de aankomende verkiezingen, maar ook omdat ze enthousiast zijn over dit burgerinitiatief, weet Bros. "Uiteindelijk hebben we straks wel een vorm van subsidie nodig om te blijven bestaan, maar daarbij zijn we niet alleen afhankelijk van de politiek. We zoeken linksom en rechtsom naar middelen."

Tom Oostra

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57
• Mika Schalken uit Dussen op het circuit in Assen.
Mika Schalken uit Dussen eindigt als vijfde op het circuit in Assen Sport 16 apr, 14:35

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden