Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
archieffoto: Teus Admiraal

Altena kleurt in 2019 opnieuw paars tijdens tweede Samenloop voor Hoop

  •   613 keer gelezen

GIESSEN • De tweede editie van Samenloop voor Hoop staat al in de steigers. De organisatie hoopt nog meer deelnemers én geld binnen te halen.

"Altena moet op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 paars zien, paars lopen en paars denken." De organisatie van de tweede Samenloop voor Hoop in Altena heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld. De wandelestafette, waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat, bracht tijdens de eerste editie in 2016 bijna 135.000 euro op. Toen liepen zo'n 600 mensen 24 uur lang over het voormalige terrein van voetbalvereniging Rijswijkse Boys.

Die locatie blijft volgend jaar ongewijzigd, vertelt Kees Noorloos, de nieuwe voorzitter van Samenloop voor Hoop Altena. "Het klopt dat Tankens bouwplannen heeft op deze locatie, maar het bouwbedrijf heeft ons alle medewerking toegezegd. Ze houden dus rekening met ons evenement."

Aan de opzet de Samenloop voor Hoop verandert ten opzichte van 2016 niet veel. Wandelaars lopen in teams van ongeveer vijftien personen 24 uur lang rondjes om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF. Net als vorig jaar zijn er weer allerlei randactiviteiten, een kinderloop - zij wandelen op de zaterdagmorgen 24 minuten - en wordt een stiltecentrum ingericht, waar mensen stil kunnen staan bij dierbaren die overleden zijn aan kanker en bijvoorbeeld een briefje met een boodschap kunnen achterlaten.

Impact
Want veel geld inzamelen is mooi, maar tijdens de Samenloop voor Hoop staat ook de impact van de ziekte zelf centraal. "Iedereen kent wel iemand in zijn of haar nabije omgeving die met kanker te maken heeft of heeft gehad", zegt Noorloos. Tijdens het evenement krijgt dat besef vorm tijdens de indrukwekkende kaarsenceremonie en ook volgend jaar krijgen mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad een speciale behandeling. Deze zogenaamde 'eregasten' van de samenloop kunnen dan rekenen op een verwendag.

Kick-off
Woensdag 31 oktober kent de Samenloop voor Hoop Altena om 20:00 uur een kick-off bij sporthal De Jager in Giessen. Geïnteresseerden krijgen dan tekst en uitleg en de eerste teams kunnen zich dan al inschrijven. De organisatie zet in op meer deelnemers en dus op een grotere opbrengst en wil daarom zoveel mogelijk inwoners van de nieuwe gemeente Altena motiveren om mee te wandelen. "De vorige editie bleven Werkendam en Aalburg toch een beetje achter qua deelnemers, daar willen we nu verandering in brengen", zegt secretaris Jenny van Mersbergen. Werving gebeurt via het eigen netwerk van de organisatie en ambassadeurs in de dorpen.

Van Mersbergen deed eerder al een oproep voor meer vrijwilligers en met succes. "Het bestuur en alle werkgroepen zijn met in totaal zo'n 30 personen goed bemand", stelt ze tevreden vast. "Het scheelt dat het nu de tweede editie is. Je hoeft mensen niet meer uit te leggen wat precies de bedoeling van de Samenloop voor Hoop is." Een goed bezette organisatie betekent ook dat de sponsorcommissie op pad gaat om bedrijven te benaderen. Een streefbedrag is er niet, maar de stille wens is toch wel dat die 135.000 euro uit 2016 minimaal geëvenaard wordt.

http://www.samenloopvoorhoop.nl/altena

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK