Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Jan Noorlandt

Renze Bergsma op plaats twee voor CDA Noord-Brabant

  •   563 keer gelezen

WOUDRICHEM • Renze Bergsma, nu nog wethouder in de gemeente Woudrichem, staat op de tweede plaats op de kandidatenlijst van het CDA in de provincie Noord-Brabant. Bergsma was al eerder Statenlid in de periode 2003-2009.

Op de lijst staat nog een inwoner van Woudrichem: Wendy van Ooijen is terug te vinden op plaats 15 op de kandidatenlijst.

Het CDA in de provincie Noord-Brabant draagt Marianne van der Sloot voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Donderdag presenteerde de partij de eerste dertig namen op de concept-kandidatenlijst, met Van der Sloot als nummer 1. Van der Sloot is al drie jaar fractievoorzitter van het CDA in de Brabantse Staten en voerde ook bij de verkiezingen in 2015 de provinciale CDA-lijst aan. Ze woont in 's Hertogenbosch.

Zittend Statenlid Ankie de Hoon, afkomstig uit Etten-Leur, staat op plaats 3.

De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen in Brabant, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.

De complete concept-kandidatenlijst is terug te vinden op https//cdabrabant.nl.

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK