Minister Arie Slob nam maandag ruim de tijd in de bedrijfsschool bij Tibo-Veen.
Minister Arie Slob nam maandag ruim de tijd in de bedrijfsschool bij Tibo-Veen. Foto: Jan Noorlandt
FOTO'S

Minister Arie Slob opent bedrijfsschool bij Tibo-Veen

Algemeen 1.185 keer gelezen

VEEN • Minister Arie Slob (ChristenUnie) opende maandag de bedrijfsschool van Tibo-Veen, waar leerlingen de afgelopen tijd zelf de laatste hand aan legden.

Met de opening van een bedrijfsschool steekt installatiebedrijf Tibo-Veen z'n nek uit voor het techniekonderwijs in de regio. "Maar we kunnen dit niet alleen", zegt directeur Tanja Loeff-Hageman. "We doen dit samen met onze partners Het Willem van Oranje College en het Da Vinci College en de basisscholen. En ook onze leveranciers doen mee, door bijvoorbeeld een warmtepomp te sponsoren."

Belangrijk
Kortom, alle betrokken partijen zien in hoe belangrijk techniekonderwijs is. In de bedrijfsschool in Veen komen leerlingen en vakmensen samen en wordt kennis overgebracht. De school bevindt zich boven in de nieuwe bedrijfshal van Tibo-Veen op industrieterrein Veensesteeg, die vorig jaar al opgeleverd werd. De school zelf werd afgebouwd door vmbo- en mbo-leerlingen. "Dakpannen werden gelegd, zonnepanelen en een warmtepomp geïnstalleerd en een kruipruimte is aangelegd", vertelt Loeff-Hageman. "Als we dit door onze eigen mensen hadden laten doen was de school eerder af geweest, maar dat is natuurlijk niet het doel."

Arie Slob, officieel minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, stak maandagmorgen als openingshandeling een stekker in het stopcontact, waarna letterlijk allerlei toeters en bellen afgingen. De directeur vond het leuk om te zien hoe oprecht geïnteresseerd de minister was. "Hij heeft denk ik wel met alle leerlingen gesproken."

Ook voerde Slob een kort vraaggesprek, waarbij ook Ronald Numan van het Willem van Oranje College, Ron Tuin van het Da Vinci College en Jan Blijenberg, adjunct-directeur bij Tibo-Veen, aanschoven. Daaruit werd nog maar eens duidelijk dat het onderwijs en het bedrijfsleven techniek samen moeten promoten, omschrijft Loeff-Hageman. "Het is belangrijk om te laten zien hoe leuk techniek is en dat in deze sector een leuke baan te krijgen is."

Vlammetje
Dat begint al bij de groepen 7 en 8 op de basisschool, vervolgt ze. "De minister verwoordde het goed. We moeten dat techniekvlammetje dat sommige kinderen al hebben brandend houden. Doordat we steeds meer moeten verduurzamen, hebben we bovendien steeds meer mensen nodig." Volgens Loeff-Hageman worden ook meisjes daarom een belangrijke doelgroep en eerder organiseerde Tibo-Veen al een techniekochtend voor statushouders, met proefplaatsingen bij het Veense bedrijf als positief gevolg.

Op zaterdag 17 november houdt de bedrijfsschool bij Tibo-Veen een open dag en kan iedereen een kijkje komen nemen.

Tom Oostra

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 8 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 10 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden