Afbeelding

'Altenakiest.nl klein cadeautje voor nieuwe gemeente'

Algemeen 280 keer gelezen

ALTENA • In aanloop naar de herindelingsverkiezingen van 21 november doet elke politieke partij zijn best om de inwoners van Altena te informeren over haar eigen standpunten. Uiteraard hebben ook de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem het plan hun inwoners zo goed mogelijk te informeren over het wel en wee rondom de komende verkiezingen.

Om dit zo zichtbaar mogelijk uit te voeren geeft de ChristenUnie Altena haar webdomein 'altenakiest.nl' cadeau aan de nieuwe gemeente.

Bestuursvoorzitter Machiel Verdoorn: "We hebben altenakiest.nl de afgelopen periode gebruikt om de mening van de inwoners te peilen omtrent de gemeentelijke fusie van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. De uitslag van deze enquête hebben de drie ChristenUnie fracties meegewogen in haar besluitvorming rondom de gemeentelijke fusie. Nu het zover is, is het mooi dat dit domein breder ingezet kan worden."

Informeren
Lijsttrekker Wijnand van der Hoeven haakt hier op in: "Natuurlijk is het verleidelijk om het webdomein zelf te gebruiken. Anderzijds is het een uitgelezen kans voor de gemeente om inwoners via deze weg zo goed mogelijk te informeren." 

En met een knipoog: "Ik ben er natuurlijk van overtuigd dat wanneer alle verkiezingsprogramma's op een rij worden gezet we ook via deze weg veel kiezers kunnen overtuigen om een keuze voor de ChristenUnie te maken."

De ChristenUnie hoopt dat de gemeente ook in de toekomst gebruik blijft maken van Altenakiest, bijvoorbeeld voor het uitzetten van enquêtes over actuele onderwerpen zodat raadsleden dit kunnen meenemen ter overweging in hun besluitvorming.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 8 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 12 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden