Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
• Badjuf Elmy is supertrots op de prestatie van Dorith.
• Badjuf Elmy is supertrots op de prestatie van Dorith. (Foto: Marjo van Andel)

Dorith van net 5 jaar haalt C-diploma

  •   693 keer gelezen

SLEEUWIJK • Vaste prik op de laatste vrijdag van het seizoen in zwembad Bijtelskil: diploma zwemmen. Speciale aandacht was er voor de 5-jarige Dorith Dekker uit Sleeuwijk.

Haar eerste zwemles was 30 april, vrijdag haalde ze haar C-diploma. "En dat is echt heel bijzonder", vertelt Elmy van Maastricht van Bijtelskil. "Ik geef al zwemles sinds mijn zeventiende, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een kind in één zomerseizoen het hele ABC zwemdiploma haalt."

Ook de afgevaardigde van zwembond KNZB was onder de indruk. "Ze zei al: 'die moeten we in de gaten houden'. Maar voor mij staat vooral voorop dat kinderen genieten van het zwemmen en dat gold ook voor Dorith. Dat vind ik belangrijker dan potentie, dat een kind iedere dag met plezier naar de zwemles gaat!"

Regenjas
Met dat enthousiasme zit het bij Dorith, die in juni 5 jaar werd, wel goed. "Ik vind zwemmen heel erg leuk. Vooral als ik door het gat mag duiken. En trucjes leren, dat vind ik ook leuk!"

En dat ze voor haar C-diploma met een regenjas aan moest zwemmen vindt het kleine zwemtalentje helemaal niet raar. "Als je bij de rivier gaat spelen als het regent, en je hebt je laarzen en je regenjas aan, en je valt dan in het water, dan moet je kunnen zwemen. daarom zit je ook op zwemles."

Aandacht
De ouders van Dorith zijn apetrots op hun dochter, maar vinden ook zeker dat het personeel van zwembad Bijtelskil een groot compliment verdiend.

"De manier van zwemles geven is echt de kracht van dit zwembad. De groepen zijn klein waardoor er echt aandacht is voor de kinderen: het team kent alle zwemmertjes. De kinderen die het moeilijk hebben worden extra begeleid. Maar ook aan kinderen die meer uitdaging aan kunnen wordt gedacht."

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }