Afbeelding

Biesboschruiters naar Nederlandse dressuurkampioenschappen

Sport 310 keer gelezen

WERKENDAM • Kim Noordijk en Ilse de Wilde van de Biesboschruiters zijn regiokampioen dressuur van Zuid-Holland geworden. Zij strijden over enkele weken om de Nederlandse titels in Ermelo.

De afgelopen twee weekenden werden in Heerjansdam de dressuur-regiokampioenschappen Zuid-Holland georganiseerd. Zaterdag 4 augustus reden de ponycombinaties hun wedstrijd. De paarden waren vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus aan de beurt.  

Namens de Biesboschruiters deden Ilse de Wilde (pony's), Kim Noordijk (pony's en paarden), Valerie Vroegh (pony's), Sjanine v/d Stelt (paarden) en Laura Groeneveld (paarden) mee met deze regiokampioenschappen.

Strenge selectie
De pony's konden zich vrij inschrijven. De paardencombinaties hadden zich via een strenge selectieprocedure weten te plaatsen voor deze regiokampioenschappen.

Kampioenen en reservetitels
Bij de pony's werd Ilse de Wilde met Free Columbine kampioen in de klasse Z2 (cat. C) met 61,73 procent. Kim Noordijk reed haar Don Davino Horse Point naar de reservetitel in de Z2 (cat. DE) met een gemiddelde van 67,80 procent. Ook Valerie Vroegh wist de reservetitel te bemachtigen. Zij deed dit met Shasim in de M1/M2 (cat. C) met 65,46 procent.

Bij de paarden deed Kim Noordijk ook mee. Ditmaal met D'Joep en met hem werd zij in de klasse L1 kampioen met 71,21 procent.

Hippiade
Kim mag nu met zowel haar pony Don Davino Horse Point als met D'Joep naar de Hippiade (Nederlandse kampioenschappen) in Ermelo. Ook Ilse de Wilde zal met haar pony Free Columbine hier aan de start verschijnen. Voor de pony's is dit op 25 augustus en de paarden strijden 31 augustus en 1 september om de Nederlandse titels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57
• Mika Schalken uit Dussen op het circuit in Assen.
Mika Schalken uit Dussen eindigt als vijfde op het circuit in Assen Sport 16 apr, 14:35

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden