Afbeelding

Darttoernooien in d'Alburcht

Sport 437 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • In d'Alburcht in Wijk en Aalburg worden vrijdag 8 en zaterdag 9 september dartwedstrijden gehouden: T(w)o Dart. Aan de open toernooien kan iedereen meedoen.

Maurits Burghout is initiatiefnemer van de wedstrijden, die hij organiseert met hulp van Brutus Events en Bullshooter Events. Doel is om softdart- en steeldartspelers bij elkaar te brengen in een grote darthappening.

Plastic of staal
Dartpijltjes met een plastic punt (softtip) zijn voor gebruik bij een elektronisch dartbord en in Nederland een stuk minder ingeburgerd dan de pijltjes met een stalen punt (steeltip). Voordeel van de softtip darts is dat ze veel veiliger zijn; bij een verkeerde worp is er minder kans op beschadigingen van muur en vloer.

Vrijdag 8 september vanaf 20:00 uur beginnen de wedstrijden voor de softdarters volgens het speltype Singles 501 (A-ranking status). Er is een categorie voor masters en voor amateurs; zowel vrouwen als mannen kunnen aansluiten.

Zaterdag om 13:00 uur wordt het toernooi vervolgd, zowel soft- als steeldarters komen dan aan hun trekken. Om 13:00 uur is het Singles 501-toernooi voor steeldarters en om 14:30 uur het Singles Cricket-toernooi voor softtipspelers (B-ranking status). Ook hier zijn mannen en vrouwen, amateurs en masters welkom. Om 19:00 uur volgt een darttoernooi voor iedereen getiteld Music Fun.

Inschrijven
Voor steeldarters is voorinschrijving noodzakelijk via Brutus Events Darters, softdarters kunnen zich opgeven via info@bullshooterevents.nl of eventueel ter plekke, een uur tot maximaal een half uur voor aanvang.

Janneke Boogaard

Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 12 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 16 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden